Kinderen zijn zo schattig, zo leuk en je beleeft er de mooiste momenten mee! Tot je een kinderfeest moet organiseren, je van alles regelt, om vervolgens tegen een groep verveelde zeurkousen aan te kijken die jouw zelfgemaakte petit-fours helemaal niet lekker vinden! Hier zijn drie leuke ideeen voor een kinderfeestje waarmee je wél succes zult boeken, en je hoeft er niet eens petit-fours voor te maken!

1. Alle kinderen zijn super!

Superhelden zijn nog steeds mateloos populair, dat is duidelijk te zien aan alle merchandise in de speelgoedwinkels. Betaal niet voor een ‘merk’ superheld maar organiseer een verkleedpartij waarbij kinderen hun eigen kostuum mogen maken. Met een grote koffer vol oude kleding en flitsende accessoires mag ieder kind in de huid van een nieuwe superheld kruipen. Laat ze een eigen logo ontwerpen dat prominent op het kostuum wordt geplakt of genaaid. Je kunt het zo eenvoudig of ingewikkeld maken als je zelf aankunt. Ben je niet goed met naald en draad? Neem dan een tube textiel lijm (die kinderen niet zelf mogen gebruiken!) en plak de mooiste creaties in elkaar. Als klap op de vuurpijl kun je iemand inhuren die professionele schmink kan verzorgen, kijk op Artiest.nl voor schminkclowns.

2. Luchtig kinderfeest

Lucht is heel goedkoop, toch kun je er heel kleine zaken enorm groot mee maken. Je kunt trouwens naast standaard ballonnen ook waterballonnen vullen met water voor een kleddernat feest in de zomer. Of bestel speciale vouwballonnen waarmee je zwaarden, bloemen en kronen kunt maken. Is dat een beetje te moeilijk? Laat dan een ballonkunstenaar opdraven, die kan de kinderen ook leren om zelf eenvoudige figuren te maken. Het complete huis wordt zo versierd met balloncreaties op maat. Je maakt het feest compleet met een opblaas springkussen in de tuin, die kun je gewoon huren. Ook kun je het feest met strandballen en leuke opblaas figuren prachtig aankleden. Maak het af met een opblaas taart, die kun je niet eten maar het ziet er wel enorm leuk uit!

3. De Kids Factor

Welk talent schuilt er in jouw kinderen en hun vriendjes? Organiseer een talentenjacht waar alles mag en alles kan; een liedje zingen, een dans opvoeren, rappen of goocheltrucs uitvoeren. Met een Karaoke microfoon klinkt iedere stem beter, richt een mooi versierd podium in en laat de kinderen samen met ouders in het publiek stemmen. Wil je het echt serieus aanpakken? Kijk dan eens op Artiest.nl naar een drive-in DJ die voor het geluid en licht kan zorgen.

Met deze ideeën voor een kinderfeestje kun je kinderen op een creatieve wijze vermaken. Je geeft ze de middelen, en laat ze er zelf een prachtig feest van maken.