Artiest huren waar muziek in zit

Muziek is een vreemde kunstvorm. Een liedje kan je vrolijk maken of juist verdrietig. En dat kan hetzelfde nummer zijn op een ander moment in je leven. Tegenwoordig wordt veel muziek digitaal gemaakt met computers, in Azië zijn er zelfs virtuele zangeressen die alleen in de computer bestaan. Toch gaat er niets boven een live artiest die zingt met een “echte” stem en speelt op een “echt” instrument. Dat is geen verwijt naar moderne muziek, ook een houseparty met vette beats kan heerlijk zijn. En zelfs dàn staat er nog een live DJ op het podium om het publiek op te zwepen. Waarom is een zanger in levende lijve beter dan een mp3 draaien van je laptop?

Muziek is communicatie

Zelfs met instrumentale liedjes kan een artiest een verhaal vertellen. Door te tokkelen op een gitaar, harder of juist zachter te spelen, sneller of langzamer, wordt er een compleet andere boodschap overgedragen. Live muziek door een solo muzikant, een duo of volledige band bepaalt de sfeer tijdens ieder evenement. Muziek is een taal die iedereen spreekt, zonder dat je naar de woorden hoeft te luisteren.

Muziek is poëzie

Poëzie in een gedichtenbundel is al prachtig, met muzikale begeleiding wordt het nog mooier. Door artiesten als Leonard Cohen en Bob Dylan is er een toenemende focus gekomen op de inhoud van teksten in popmuziek. Uiteraard zijn er nog steeds veel nummers die eigenlijk nergens over gaan, maar iedereen heeft wel een favoriete song die precies past bij een bijzonder moment in hun leven.

Muziek is emotie

Met de juiste muzikale begeleiding kun je een feest maken of breken. Wanneer er een professionele artiest op het podium staat die de stemming perfect aanvoelt ontstaat er een unieke sfeer waar een opname niet aan kan tippen. Voor de mensen die zeggen dat een CD toch altijd beter klinkt hebben waarschijnlijk nooit naar een goede muzikant tijdens een evenement geluisterd.

De Rattenvanger van Hamelen speelde niet voor niets muziek om de kinderen te lokken, een muzikant beroert de zintuigen en bespeelt de emoties. Bekijk zelf de selectie aan zangers, zangeressen en live bands op Artiest.nl voor muzikaal genot voor iedere gelegenheid.