Kinderen zijn misschien wel het meest uitdagende publiek voor een artiest. Wanneer ze de act niet zien zitten zul je dat direct merken. Met een goedbedoelde goochelact van ome Piet, of een doos met speelgoed zul je geen feest geven waar de kinderen met veel plezier op terug zullen kijken. Wil je een artiest voor een kinderfeestje boeken? Met een clown in huis kun je jonge kinderen een fantastische middag bieden. Maar welke clown moet je kiezen? We bekijken op deze pagina de verschillen tussen vier verschillende clowns.

Auguste, de “rode” clown

Dit is de clown waar je direct aan denkt wanneer je een clownesk figuur voor de geest haalt. Deze stijl dateert uit de negentiende eeuw en werd bedacht door Tom Belling sr. Het was een enorme kluns met veel make-up, slordige kleding en veel te grote schoenen. Nog steeds is dit een graag geziene gast op menig kinderfeestje.

De “witte” clown

Auguste werd bedacht als tegenhanger van de meer elegante witte clown, die werd ontwikkeld in de achttiende eeuw. Deze clown is minder opzichtig, en bewandelt de weg tussen een Harlekijn en Auguste. Wanneer je graag een artiest voor een kinderfeestje wilt boeken die in een meer stijlvolle en elegante omgeving past is dit de stijl waar je naar zoekt.

De karakter clown

Dit is een clown zonder rode neus, het is een lolbroek die een karakter aanneemt zoals een razende reporter, een bazige bakker of een ruige rocker. Deze artiest speelt een karikatuur, wat zeker bij een themafeest erg goed past. Wanneer een kind (of volwassene) lijdt aan “coulrofobie”, angst voor clowns, kun je voor een karakter clown gaan.

De Goochelclown

Zoek je naar een artiest voor een magisch kinderfeestje? Dan is een goochelclown een uitstekende keuze. De goochelende clown voert trucs op met een flinke dosis humor. Samen met de karakter clown is deze goochelende artiest ook heel geschikt voor volwassenen.

Je ziet het, er zijn behoorlijk wat stijlen clowns. De artiesten op Artiest.nl hebben één ding met elkaar gemeen; ze staan garant voor een knallend kinderfeestje!