Je dacht het goed voor elkaar te hebben; jij wist de beste pantomime act van het jaar te strikken voor een groepsuitje. Helaas was dit het jaarlijkse evenement van het nationale instituut voor mensen met een visuele beperking, ze wisten niet eens dat er iemand op het podium stond! Een extreme en overdreven situatie uiteraard, maar iedereen kan wel een voorbeeld noemen van een artiest die echt niet past bij de gelegenheid. Om de keuze bij een artiest voor een feest wat eenvoudiger te maken laten we drie heel verschillende situaties zien. Bekijk daarna direct het volledige aanbod artiesten op Artiest.nl.

Verjaardagsfeest voor kinderen

Het is makkelijk om een clown aan te bevelen, maar uiteraard is niet iedere clown hetzelfde. Een kind van 3 reageert heel anders op clowns dan een bijna-puber van 11 jaar oud. Met een jonge doel groep is een clown vaak geschikt, iets oudere kinderen zien vaak liever een goochelaar. Er zijn trouwens ook goochelende clowns als je écht geen keuze kunt maken.

Sweet Sixteen Party

Overgewaaid uit Amerika en ook hier duiken ze steeds vaker op; een knalfeest voor een puber die nog nét niet volwassen is. Live muziek is perfect, en dan een zanger of band die met een modern repertoire overweg kan. Houd rekening met de muzikale voorkeuren van de jarige, en zorg ervoor dat de artiest “hip” genoeg is voor de jonge gasten. Een knappe kerel met een gitaar voor een groep met wilde meiden scoort eigenlijk altijd goed.

Internationaal event

Voor zowel een grote beurs of een gezellig feestje van een internationale organisatie kun je eigenlijk niet zonder een goochelaar. Want goocheltrucs zijn universeel, visueel en tijdloos. Een goochelaar biedt een uitstekende mix van licht amusement, humor en spanning. Hoewel de meeste goochelaars een vlotte babbel hebben, kunnen ze ook zonder een woord uit te spreken iedere gast verbazen. Dat is ook handig wanneer er veel omgevingsgeluid is.

Heb je een fantastisch plan voor een evenement maar kun je niet de juiste match maken met een artiest? Neem dan gerust even contact op met de redactie an Artiest.nl, we helpen je graag verder.