Bij een clown huren moet je vooraf goed afspreken welke talenten er gewenst zijn. Zo is de kinderclown een artiest die speciaal voor de jongste gasten perfect is, de goochelclown de je zal verbazen met goocheltrucs, en natuurlijk is er de ballonnenclown die binnen luttele seconden een kunstwerk tevoorschijn tovert in drie dimensies. Hier zijn de 5 populairste creaties van de ballonnenclown.

Waarom maken clowns deze vormen?

Voor we beginnen met de populairste vijf ballonfiguren, is het goed om ook even naar het werk van een ballonnenclown te kijken. Onderstaand lijstje zijn vaak niet de meest ingewikkelde creaties, het zijn aansprekende figuren die geschikt zijn voor een groot publiek die ook snel te vouwen zijn. Je kunt een clown huren die voor ieder kunstwerk een uur de tijd neemt, maar daar maak je een rij met gasten niet bepaald happy mee!

1. Ballon hoed

Dit is geen ontwerp dat iedere artiest zomaar even uit de losse pols vouwt. Let er bij een clown huren dus op wanneer het maken van ballon hoeden belangrijk is voor het evenement. Een hoed gemaakt van ballonnen ziet er bijzonder uit, het is ook een relatief goedkope manier om een kinderfeest kleurrijk aan te kleden.

2. Ballon hond

Dit is een knaller voor jong en oud, de ballon hond is onlosmakelijk verbonden met de ballonnenclown. Voor een ervaren artiest is deze vorm met enkele draaien gemaakt. En door enkele aanpassingen in het vouwen te maken kan de clown ook een giraf maken of een muis. De poedel versie is trouwens een stuk ingewikkelder om te maken.

3. Bloem ballon

Voor dit ontwerp worden meerdere kleuren ballon ingezet. Het leuke van een bloem ballon is de optie om te variëren. Zo kan de ballonnenclown snel een basis bloem in elkaar draaien, als er wat meer tijd voorhanden is ‘groeit’ de bloem met prachtige bladeren.

4. Zwaard ballon

Dit is een heel eenvoudige manier om (wilde) kinderen op een feestje te voorzien van een stuk speelgoed. Met de meeste ballonnen zul je geneigd zijn het voorzichtig aan te doen, met een opblaas zwaard zal de strijd direct losbarsten!

5. ‘Volwassen’ ballonnen

Als laatste willen we ook niet onvermeld laten dat er artiesten zijn met ‘volwassen’ ballonnen in het repertoire. Denk aan prikkelende ontwerpen, ballon trofeeën, een zwaan voor het bruidspaar en nog veel meer.

Informeer vooraf bij een clown huren naar de mogelijkheden voor ballonvouwen en de kosten. Vind direct de beste ballonnenclowns via Artiest.nl