Twee artiesten voor de prijs van één: Dat is de ballonnen goochelaar! Dit is een artiest die naast goocheltrucs ook een meester is in ballonvouwen. Of naast ballonfiguren maken ook heel goed kan goochelen… Hoe vind je een ballonnen goochelaar, en wat kun je van deze artiest verwachten op een feest of evenement?

Is ballonvouwen moeilijk?

De basis voor ballonvouwen is niet zo ingewikkeld. Je hebt er stevige en langwerpige ballonnen voor nodig, een pompje en een stukje behendigheid. Er zijn ballonartiesten die ook workshops aanbieden, dat is niet alleen leuk voor kinderen maar ook zeker voor volwassenen. Bijvoorbeeld tijdens een teambuilding dag kan ballonvouwen voor grote hilariteit zorgen bij de collega’s. Maar een professioneel ballonartiest kan meer dan een zwaard of bloem maken, er zijn zelfs specialisten die complete gezichten met gekleurde ballonnen kunnen vouwen!

Is goochelen moeilijk?

De basis van goochelen is best wel moeilijk, tenminste als je het overtuigend wilt doen. Veel professionele goochelaars zijn al op heel jonge leeftijd begonnen, met de alom bekende goocheldoos vol magische verrassingen. Soms zit goochelen al generaties lang in de familie, het is een kunstvorm die van generatie op generatie wordt overgedragen. Hoewel talent mooi meegenomen is, moet je toch vooral heel veel oefenen. Ook goochelworkshops zijn in trek bij zowel kinderen als volwassenen die een leuke groepsactiviteit willen organiseren. Je komt regelmatig goochelaars tegen bij workshops, om een complex onderwerp op een interessante wijze duidelijk te maken.

Wat doet een ballonnen goochelaar?

Er zijn twee routes die een artiest kan nemen naar ballonvouwen. Soms zijn het clowns die hun act uitbreiden met ballonnen, soms zijn het goochelaars die hun behendigheid vertalen naar ballonnen manipuleren. Ook tussen clowns en goochelaars zit trouwens een behoorlijke overlap. Een ballonnen goochelaar kan een breed scala aan trucs opvoeren, en door mooie ballonfiguren te maken krijgt het aanwezige publiek ook nog een leuk cadeautje mee naar huis. Zo heb je dus echt twee artiesten in één!

Ben je op zoek naar een ballonnen goochelaar of een ballonnen clown? Je vindt beide soorten entertainers op Artiest.nl, het platform voor professionele artiesten in Nederland.