Luchtig vermaak met een ballonnenclown

Wie had ooit kunnen voorspellen dat een eenvoudig lichtgewicht object als een ballon zoveel plezier zou geven aan kinderen en volwassenen wereldwijd? Zelfs slingers en confetti zijn jaloers wanneer ballonnen tevoorschijn komen. Wanneer je een ballonnenclown ziet werken met felgekleurde lange ballonnen, ontstaan bijzondere creaties live voor je ogen. Daarmee is een ballonnenclown niet zomaar een clown die ballonnen kan plooien, het is een echte kunstenaar, een artiest die je ook nog aan het lachen zal brengen. Luchtig vermaak voor jong en oud dus!

Waar komt de ballon vandaan?

Tegenwoordig verschijnen ballonnen uit de jaszak van de ballonnenclown, vroeger waren ballonnen “serious business”. Michael Faraday is één van de meest invloedrijke wetenschappers ooit, wiens werk lang na zijn dood nog voortbestaat in de moderne wetenschap. Maar geen enkele vondst is zo beroemd gebleken als de ballon, die Faraday in 1824 uitvond terwijl hij experimenteerde met verschillende gassen.

Voor de ontdekking van natuurlijk latex en synthetisch rubber werden gedroogde, dierlijke blazen gebruikt. Naast decoratie werden deze ballonnen ingezet voor meteorologie, medische toepassingen, als transportmiddel en zelfs in het leger. Dankzij de ontwikkeling van nieuwe materialen zijn er steeds meer kleurtjes en vormen bedacht waarmee de ballonnenclown de meest opvallende creaties kan maken voor puur vermaak.

Museum in een jaszak

De ballonnenclown haalt een ballon uit zijn zak en blaast deze op. Het maakt niet uit hoe vaak je dit ziet, het blijft een bijzondere ervaring dat een driedimensionaal object zomaar uit het niets tevoorschijn komt. Je ziet de clown ballonnen plooien zonder te doorzien waar hij mee bezig in. En dan loopt er plotseling een opgeblazen teckel, je krijgt een taart van gebakken lucht of je wordt gekroond tot koning(in) van het bal(lon). Tegen de magie van ballonnen is niemand bestand, jong en oud genieten van de ballonnenclown op een evenement.

Naast clowns zijn er ook goochelaars die ballonvouwen in hun act verwerken.

Bekijk direct alle artiesten die luchtig vermaak bieden in het aanbod van Artiest.nl