Gemiddeld maken Nederlanders meer dan tachtig verjaardagen mee in hun leven, we bezoeken vaak nog meer verjaardagsfeesten in die periode. Hoeveel feesten staan je nog bij? Welke verjaardagen springen er echt uit en waarom? Pak dit jaar eens goed uit en maak er een groot feest van, zo kun je bijvoorbeeld een band huren voor een speciale verjaardag. Voor een familielid die een bijzondere mijlpaal heeft bereikt, een goede vriend die het dit jaar echt verdiend heeft of gewoon voor je eigen verjaardagsfeest. Doe als Taylor Swift en dump Spotify, ga voor live muziek. Hier zijn 3 redenen om een band te huren voor iedere verjaardag.

1. Live muziek klinkt beter

Bovenstaand voordeel is niet helemaal waar natuurlijk. Een opname in een professionele studio die eindeloos gemixt is, en wordt weergegeven in de hoogste kwaliteit ongecomprimeerde audio via dure luidsprekers klinkt technisch beter dan een live band die tussen het meubilair staat met een drumkit waarvan de cimbalen steeds omvallen. Toch klinkt een live band in huis voor onze oren beter dan een opname. Muziek luister je niet, muziek belééf je!

2. Artiesten maken de sfeer

“I will survive” van de Hermes House Band was een enorme hit in 1994. Toch is het origineel van Gloria Gaynor uit 1978 echt wel een betere versie van dit tijdloze nummer. Maar de studentenband uit Rotterdam wist precies hoe je van een mooi nummer een meezinger maakt. Peter “Kom van dat dak af” Koelewijn maakte van “Living next door to Alice” in 1995 opnieuw een hit door het publiek steeds “Alice, who the f*ck is Alice” te laten roepen. Artiesten zijn interactieve muzikanten die niet alleen instrumenten spelen, maar ook INspelen op de crowd.

3. De inkomsten gaan naar Het Goede Doel

In dat geval bedoelen we niet dat je het bedrag direct mag verdelen over de bankrekeningen van Henk en Henk, we willen alleen maar even aangeven dat je bij een band huren voor een verjaardag naast een knalfeest organiseren ook een groep hardwerkende artiesten steunt. Er is een reden dat zangers en zangeressen als Taylor Swift een hekel hebben aan Spotify. Met een artiest inhuren voor jouw evenement draag je direct bij aan een gezond klimaat voor muzikanten. Ditmaal trek je de conclusie; vriendschap is GEEN illusie!

Als laatste is het natuurlijk gewoon supervet om naar de zanger te stappen, jouw verzoekje door te geven om vijf minuten later samen op het podium “Happy Birthday to You” in de favoriete muziekstijl van de jarige Job te spelen. Dit wordt een verjaardag om nooit meer te vergeten!