Bij een groot evenement heb je van alles meer nodig; tafels, stoelen, eten, drinken én entertainment. Bij een groot event voor kinderen zul je ook behoefte hebben aan meer artiesten. Hoe kies je een komische act, en waar moet je rekening mee houden bij een clown inhuren? Hier zijn niet alleen enkele handige tips voor een komische act boeken, we noemen ook een aantal komische duo acts van vroeger!

Clown inhuren voor een komische act

Er is niet zoiets als ‘de standaard clown’. Een “Auguste” clown lijkt helemaal niet op een “Pierot” clown. Naast het uiterlijk speelt het karakter ook een rol, sommige clowns hebben een uitbundigen en wilde act, terwijl andere clowns weer ingetogen zijn en zich meer richten op het kind. Dan is er nog de variatie in vaardigheden, met een ballonclown inhuren lever je een heel ander soort amusement dan met een goochelclown. Sommige clowns die je kunt boeken leveren een heel specifiek soort vermaak, er zijn ook komische acts die zich als een kameleon kunnen transformeren.

Er is een clown voor iedereen

Bij een evenement voor een grote groep kinderen in diverse leeftijden kunnen meerdere artiesten ingezet worden, zodat iedereen vermaakt zal worden. Denk aan een clownsact voor de kleintjes, een schminkclown om de kinderen prachtig te schminken, een goochelclown die kinderen en ouderen verbaasd doet staan, of een karakter clown die niet met een rode neus maar als een specifiek personage rondloopt en de gasten vermaakt. Kortom, hoe meer clowns, hoe groter het plezier! Als je lenige acrobaat clowns inhuurt passen ze misschien ook allemaal in een heel klein autootje waarmee je bespaart op de reiskosten!

Bekende komische duo’s uit binnen- en buitenland

Snip en Snap

Dit Nederlandse duo bestond uit de twee heren Willy Walden en Piet Muijselaar, die samen de dames Snip en Snap speelden tussen 1937 en 1977. Veel fans wisten niet dat het duo gebaseerd was op “Wip en Snip” die samen in 1900 al een bioscoopfilm maakte.

De Mounties

Iedereen die in de jaren zeventig en tachtig regelmatig naar de Nederlandse televisie keek was bekend met het duo Piet Bambergen en René van Vooren. Maar eigenlijk begonnen de Mounties al in 1946 als komische act met Chris Houthuizen en Ab Smit. De Mounties stonden bekend om hun sketches en kluchten.

Laurel en Hardy

Niet iedereen weet dat Stan Laurel (de dunne) uit Engeland komt, en Oliver Hardy (de dikke) uit Amerika. Ook weten alleen de echte fans dat juist Laurel in het echte leven nogal moeilijk was, terwijl het norse typetje Hardy juist als persoon als heel gemoedelijk en vriendelijk bekend stond. Laurel was al een professionele acteur, maar pas toen hij ging samenwerken met Hardy kwam het grote succes.

Cheech en Chong

Een Amerikaanse komiek met Mexicaanse roots, en een Canadese grappenmaker met een Chinees / Schotse achtergrond. Een internationale mix van invloeden dus. Ze werden bekend als een komische act met als voornaamste onderwerpen marihuana, wiet, hennep en joints roken.

De Two Ronnies

De Britse Mounties, zo kun je de Ronnie Barker en Ronnie Corbett waarschijnlijk het best omschrijven. De namen waren gelijk, ze droegen beiden een bril, maar verder leken deze twee komieken totaal niet op elkaar. Vrijwel het gehele Monty Python team heeft sketches geschreven voor dit duo, André van Duin werd ook flink geïnspireerd door deze twee artiesten.

Smith en Jones

Als laatste een duo dat bekend werd met het sketchprogramma “Not the Nine O’Clock news”, een programma dat ook in Nederland een succes was. Ook zonder collega Rowan (Mister Bean) Atkinson bleken deze komieken erg succesvol met hun programma “Alas Smith and Jones”, een verwijzing naar de Amerikaanse cowboy televisieserie “Alias Smith and Jones”.

Wil je een clown inhuren voor een kinderfeest of ander evenement? Kijk dan snel naar de veelzijdige clowns op Artiest.nl.