Wil je een DJ inhuren voor een bruiloft? Is live muziek beter dan iemand met een mengpaneel een duizenden tracks? Een goede bruiloft DJ huren is meer dan iemand kiezen met een harde schijf vol mp3’tjes en een standaard playlist, een serieuze diskjockey kan de juiste toon zetten … letterlijk! Wij helpen je een goede DJ in te huren voor iedere bruiloft met de tips op deze pagina.

Live muziek of een DJ inhuren?

Een bruiloft zonder muziek is eigenlijk niet voor te stellen, je kunt het wel zonder live muzikanten doen. Er is geen ‘beste’ keuze, er zijn wel verschillen. Hoewel de gemiddelde zanger behoorlijk wat nummers kan zingen, kan een DJ vrijwel ieder verzoeknummer draaien. En bovendien in de originele uitvoering. Een live band heeft vaak weer wat meer interactie met het publiek, als je het showelement voorop stelt is live muziek misschien meer geschikt. In een ruimte met slechte akoestiek klinkt ‘ingeblikte’ muziek toch vaak wat beter, omdat je de frequenties optimaal kunt instellen vanuit een centrale geluidsbron.

Een DJ inhuren is niet beter of slechter dan een zanger of een band, het verandert wel de sfeer van het feest.

Een goede bruiloft DJ huren

Laten we er even van uitgaan dat het geen live band wordt, hoe kies je dan een goede bruiloft DJ? Je hebt gangmakers en sfeermakers, artiesten die zichzelf voorop stellen of de muziek. Hoewel de meeste DJ’s ook de meeste genres kunnen draaien, zullen er wel persoonlijke voorkeuren bestaan. Vraag vooraf naar de mogelijkheden bij de artiest. Dat geldt trouwens ook voor de uitrusting, is er al apparatuur aanwezig of moet licht en geluid meegebracht worden? Dat heeft uiteraard ook invloed op het prijskaartje. Een professional zal vooraf netjes met jou bespreken wat de voorkeuren zijn.

Waar moet je op letten bij de planning voor het huwelijksfeest?

  • Welke faciliteiten zijn er reeds aanwezig in de zaal waar het feest wordt gehouden?
  • Hoe groot is de collectie van de artiest die je wilt boeken?
  • Wat zijn nummers die op commando klaar moeten staan?
  • Is Karaoke ook mogelijk, met tekst op scherm en backing tracks?
  • Kan een gastzanger uit de genodigden eventjes ‘ingeplugd’ worden voor een persoonlijk tintje?
  • Wordt er gedraaid op vinyl of digitaal? Zeker voor een retro stijl huwelijksfeest kun je met platen het perfecte sfeertje neerzetten.

Bekijk de DJ’s en muzikanten op Artiest.nl en organiseer een bruiloft die de gasten nooit meer zullen vergeten!