Als je kijkt naar de bekentenis van entertainment, zie je dat er veel is veranderd in de loop der tijden. Tegenwoordig moeten artiesten strijden tegen elektronische apparatuur en andere vormen van vermaak, daarnaast zijn ze onderling ook nog concurrenten van elkaar. Je moet van goede huize komen om nog indruk te maken op het publiek, daarbij worden alle stoppen uit de kast getrokken om steeds weer top amusement te leveren. Wat betekent dit voor de entertainmentbranche, en wat zijn voorbeelden van entertainers die het verschil hebben gemaakt?

Wat betekent entertainmentbranche?

Terwijl de entertainment betekenis verandert, moet de sector zich aanpassen op nieuwe trends. Dit zie je aan artiesten die de mogelijkheden van hun vak verkennen en de uiterste grenzen opzoeken. Ook vinden er veel cross-overs plaats, je kunt bijvoorbeeld een mondige goochelaar boeken als presentator, of je huurt een clown die ook ballonnen kan vouwen en de kinderen kan schminken. Daarnaast zijn er ook artiesten die zich liever specialiseren op één vakgebied of doelgroep. Denk aan een zanger die exclusief Nederlandstalig zingt, of een jongleur die heel goed met brandende fakkels kan gooien. Sommige artiesten gaan voor veelzijdigheid als allround entertainer, andere artiesten kiezen juist voor een niche. Dat zien we ook in het aanbod op Artiest.nl.

Artiesten die het woord entertainment betekenis geven

Hier zijn enkele voorbeelden van artiesten die naast hun talent en vaardigheden ook zelf legendarisch zijn geworden.

1. Elvis Presley

Hij was niet de eerste zanger die Rock&Roll muziek ten gehore bracht, hij was ook niet de enige die er een leuk dansje bij kon doen. Toch is zijn muziek nog steeds populair, en iedereen is bekend met de vele imitators in witte pakken bekleed met fonkelende stenen. Alleen de die-hards weten dat Carl Perkins het nummer “Blue Suede Shoes” als eerste ten gehore bracht, maar het is Elvis die er onsterfelijk mee is geworden.

2. Houdini

Het maakt niet uit hoe goed je kunt goochelen, de beste goochelaars en illusionisten blijven in de schaduw staan van Harry Houdini. Hij was een goochelaar en boeienkoning die ook het publiek wist te boeien. Je kunt zijn trucs nog steeds terugvinden bij de huidige generatie illusionisten. Iedere goochelaar die zich laat ketenen en onder water verdwijnt werd geïnspireerd door Houdini.

3. Bruce Lee

Net zoals de naam Houdini door artiesten als Slydini werd overgenomen, waren er naast Bruce Lee ook Bruce Li, Bruce Lei en talloze andere kopieën in omloop. Toch was het Bruce Lee die vechtsport tot een kunstvorm wist te verheffen, met name in de films waarbij zijn ongelofelijke snelle bewegingen nauwelijks vast te leggen waren op film. Moderne martial arts entertainers als Jackie Chan borduren voort op het fundament van Lee.

Het helpt om jong te sterven

De drie voorbeeld hierboven zijn allemaal artiesten die de pensioengerechtigde leeftijd niet hebben bereikt. Omdat ze kort maar krachtig hebben geleefd is de legende groter geworden dat de persoon. Toch hopen we dat de entertainers op Artiest.nl nog lang en gezond ons zullen vermaken!