Je krijgt de opdracht een event samen te stellen, maar je hebt er niet zoveel ervaring mee. Geen probleem, bij Artiest.nl vind je alle professionals die jouw events onvergetelijk zullen maken. Met deze handige evenement organiseren checklist maak je een vliegende start, van de catering regelen tot een karikatuurtekenaar huren.

1. Locatie boeken

Zeker in tijden met feestdagen moet je op tijd zijn met het boeken van een locatie. Populaire locaties kunnen al maanden vooraf volgeboekt zijn. Ben je zelf flexibel in de datum? Dan kun je vaak behoorlijk wat geld besparen op de zaalhuur.

2. Catering regelen

Soms kun je bij de locatie ook de gehele catering regelen, maar dat is niet altijd het geval. Ga ook geen catering inhuren voordat je weet wat de regels van de locatiebeheerder zijn. Met de opkomst van ‘street food’ mobiele catering aanbieders, kun je zeker voor events buiten een straat vol heerlijke hapjes samenstellen. Zo heb je voor ieder wat wils!

3. Presentator inschakelen

Het ligt aan het soort evenement, maar het kan voordeel bieden om een presentator in te schakelen om het programma in goede banen te leiden. Controleer vooraf de expertise en stijl van presentatie, zodat het perfect aansluit op het evenement.

4. Goochelaar laten rondlopen

Zijn er veel gasten die zich vrij kunnen bewegen tijdens een borrel of een soortgelijk event? Laat een goochelaar rondlopen die de sfeer met goocheltrucs kan beïnvloeden. Dit is een gangmaker die op subtiele wijze en van tafel tot tafel ieder evenement gezelliger maakt.

5. Karikatuurtekenaar huren

Wanneer je een rustmoment wilt creëren en/of contactinformatie wilt verzamelen moet je zeker een karikatuurtekenaar huren. Daar gaan de gasten even bij zitten terwijl omstanders nieuwsgierig meekijken. Beloof ze een digitale kopie in ruil voor hun e-mail adres. Een ideale manier om jouw netwerk uit te breiden dus.

6. Muziek

Heb je plaats voor live band, of ga je een Dj boeken? Controleer wat er nodig is op de locatie zoals stroom, luidsprekers of een podium. Het is ook mogelijk dat de artiest zelf alles meeneemt, dan weet je zeker dat het goed zit. Stem in ieder geval alles goed af, zodat het publiek niet uren hoeft te luisteren naar een soundcheck!

7. Let ook op de kleintjes

Komen er ook kinderen tijdens het evenement? Denk dan aan vermaak voor kinderen zoals een ballonnenclown of een springkussen. Sommige entertainers verhuren ook verwante spullen om kinderen te vermaken zoals een suikerspinmachine of popcorn automaat.

Nu je met deze evenement organiseren checklist een begin hebt gemaakt, kun je direct een goochelaar, presentator of karikatuurtekenaar zoeken via Artiest.nl. Bekijk direct het volledige aanbod.