Bij een feestje organiseren voor een 50 jarige bruiloft zul je andere keuzes maken dan voor een kersvers huwelijkspaar. Het aanwezige publiek zal meerdere generaties vertegenwoordigen, van heel jong tot behoorlijk oud. Hoe ga je dit aanpakken op een manier zodat alle aanwezigen er met plezier op terug zullen kijken? Met deze feest ideeën gaat dat zeker lukken!

Ga terug in de tijd

Eind jaren zestig, begin jaren zeventig zag de wereld er compleet anders uit. Bij een feestje organiseren voor een 50 jaar huwelijk kun je die periode als uitgangspunt nemen voor een themafeest. Kleed alles aan in de stijl van die periode. Dus dat worden drukke motieven, groen, oranje en bruine tinten met een hippie sfeertje. Kun je achterhalen waar de bruiloft destijds werd gevierd? Controleer of die zaal nog bestaat en organiseer het daar!

Ga verder terug in de tijd

Je moet even naar de geboortedata van het jubilerende bruidspaar kijken, maar als de leeftijden van het stel ongeveer overeenkomen, dan kun je ook hun kindertijd als uitgangspunt nemen. Je kunt dit kracht bijzetten door alles zoveel mogelijk in zwart-wit aan te kleden.

Maak een fotowand collage

Spoor foto’s op van mooie momenten in de laatste vijftig jaar en laat deze in groot formaat afdrukken. Doe er lijstjes omheen of plak ze in een grote collage en maak een fotowand collage. Gegarandeerd dat de gasten hier met veel plezier (en soms ook met een traan) naar zullen kijken. Als je foto’s van meerdere familieleden en vrienden kunt verzamelen, kun je deze als fotoboek aanbieden voor het bruidspaar. De rest geef je bijvoorbeeld een mini versie mee, of digitaal op een USB stick.

DJ voor bruiloft

Er zijn DJ’s die alles kunnen draaien, en zijn ook DJ’s die zich specialiseren in een specifieke periode. Bij een DJ voor een bruiloft van een ouder stel kun je vragen of ze ook nog met vinyl draaien. Dat is heerlijk retro, en je wekt er ook de interesse mee bij de jongere generatie die LP’s weer opnieuw heeft ontdekt. Een live band die de klassiekers kan spelen is uiteraard ook een optie.

Let ook zeker op de details zoals hapjes en drankjes die vroeger populair waren. Zo kan jong en oud een tijdreis maken. Dat roept herinneringen op voor de oudjes, en je geeft er de kids een leuke geschiedenisles mee!

Vind passend entertainment voor een 50 jarige bruiloft via Artiest.nl