“Hij zat zo boordevol muziek
Hij zong voor groot en klein publiek
Hij maakte blij, melancholiek
De troubadour”

Lenny Kuhr – 1969

En de rest is vooral “Lalalalalalalailalalailala Lalalalailalala” maar dat is niet van belang voor deze blog. Kuhr won er in 1969 een welverdiende (gedeelde) eerste plaats mee op het Eurovisie Songfestival. Kuhr (wat trouwens rijmt op troubadour) deed niet mee met de kitscherige vertoning die toen al duidelijk aanwezig was in deze competitie. Ze stond gewoon met een gitaar in haar armen een liedje te zingen in een taal die de meeste luisteraars niet konden verstaan. En toch won ze… Dat is de kracht van een gitarist en/of zanger. Ben je bezig een huwelijk te organiseren? Denk dan ook aan een gitarist huren op een bruiloft. Daarmee maak je deze bijzondere dag écht romantisch en bijzonder. Hier zijn de tijdstippen waarop je de gitarist perfect kunt inzetten tijdens de dag van de bruiloft.

Gitarist tijdens de ontvangst

De gasten komen binnendruppelen, stuk voor stuk in hun mooiste kostuum. Ze komen aan op de locatie en het eerste wat ze horen is gitaarspel. Bij de ontvangst staat of zit een gitarist rustige melodieën te spelen. Hé, dat nummer ken ik! Dat is een akoestische versie van het nummer waar Bruid en/of Bruidegom (M/V – V/V – M/M) altijd naar luisteren toch? De sfeer zit er meteen in met mooie live muziek tijdens de ontvangst.

Gitarist na de plechtigheid

Hoewel het mogelijk is om live muziek te spelen tijdens de plechtigheid kan dit toch het moment een beetje verstoren. Het is beter om na de plechtigheid een moment in te plannen waarbij de gasten van een mini-optreden kunnen genieten. In een zaaltje is mogelijk, maar liever nog in een kasteeltuin of op een andere bijzondere locatie. Muziek met zang is dan het mooist, dat kan een solo artiest zijn of een duo met zang en gitaarspel.

Gitarist tijdens het trouwfeest

Uiteraard mag live muziek tijdens het spetterende trouwfeest niet ontbreken. Stem vooraf een leuke lijst met nummers samen en laat de gitarist helemaal losgaan om de sfeer wat kracht bij te zetten. En als romantisch hoogtepunt laat je het nummer “van” het bruidspaar spelen terwijl ze samen voor het eerst dansen als kersverse partners. Bij een grote zaal is wat extra versterking gewenst. Denk niet alleen aan een luidspreker, maar ook aan een heuse live band met muzikanten.

Tip: Neem een compleet nummer op tijdens ieder moment. Als je korte opnames maakt om daar later een bruidsreportage van te maken zal het geluid niet mooi doorlopen. Door live muziek doorlopend te filmen voor enkele minuten heb je later een mooie backing track die perfect past bij de situatie!