Heb je ooit gehoord van de term ‘sessiemuzikant’? Dit zijn artiesten die vooral in studio’s te vinden zijn, en gitaar spelen voor opnames van andere artiesten. Bij een gitarist inhuren voor een evenement sta je er niet altijd bij stil dat deze ‘onbekende’ muzikant misschien wel met de groten der aarde heeft gespeeld. Of op het punt staat door te breken. Boek deze artiesten voordat ze onbetaalbaar zijn! Hier zijn enkele voorbeelden van gitaristen die helaas niet meer beschikbaar zijn voor feesten en partijen.

Wil je een gitarist inhuren? Het aanbod muzikanten op Artiest.nl breidt zich almaar uit, er zit vast ook voor jou een geschikte artiest bij!

Eric Clapton

Er zijn niet veel gitaristen die uit de schaduw kunnen treden van de bands waarin ze spelen. Maar het talent van Eric Clapton is van een andere orde. Na zijn kunsten te vertonen in bands als Cream, The Yardbirds en Blind Faith is Clapton zonder twijfel het meest beroemde lid uit alle bands waar hij ooit in heeft gespeeld.

Jan Ackerman

Deze Nederlandse gitarist won in 1973 de titel “Best Guitarist in The World” van het Britse magazine “Melody Maker”. De meest bekende band waarin hij speelde was Focus, maar hij speelde ook samen met een breed scala aan artiesten als Phil Collins, B.B. King, Ice-T, Herman Brood en André Hazes.

The Wrecking Crew

Wat hebben de artiesten Don Randi, Al De Lory, Carol Kaye, Bill Pitman, Tommy Tedesco, Irving Rubins, Roy Caton, Jay Migliori, Hal Blaine, Steve Douglas, en Ray Pohlman met elkaar gemeen? Ze zijn verantwoordelijk voor letterlijk duizenden hits uit de jaren zestig en zeventig. Toch ken je ze waarschijnlijk niet bij naam. Ze speelden in de studio voor artiesten als de Beach Boys, Elvis Presley en Frank Sinatra.

David Grohl

Waarom staat er een drummer in dit lijstje? De voormalige drummer van Nirvana besloot na de dood van zanger Kurt Cobain om met een nieuw project te starten. In plaats van eerst een band samen te stellen, nam hij alle nummers van het eerste Foo Fighters album zelf op. Hij speelde alle instrumenten zelf, hij zou later vooral als gitarist met deze band op het podium staan.

Harry Sacksioni

“Last But Not Least” een Nederlandse gitarist die tijdens live concerten gebruik maakt van zowel akoestische als elektrische gitaren, zowel 6 snaren als 12 snaren, en zelfs een hybride elektrische / akoestische gitaar. Hij houdt niet zo van commercie, daarom is hij minder bekend bij het grote publiek. Maar liefhebbers van gitaarmuziek wereldwijd kennen deze topartiest ongetwijfeld.

Ben je zelf een gitarist die te huur is, en zoek je naar een geschikt platform om jouw talenten te laten zien? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met de redactie van Artiest.nl.