Kies jij voor live muziek bij de bruiloft? Een heel goede beslissing, maar welke nummers ga je kiezen? Als je een gitarist en zanger (of zangeres) voor een bruiloft of huwelijksfeest inhuurt, kun je naar speciale nummers vragen om te spelen. Omdat artiesten niet alle nummers van de laatste pakweg honderd jaar uit hun hoofd kennen, is het verstandig om ze vooraf een verlanglijstje voor te leggen. Wij helpen je bij het maken van de ultieme setlist voor ieder huwelijk!

1. Marry Me – Train

Duidelijker kan niet, ‘Marry Me’ is een relaxte ballad die perfect door een duo kan worden gespeeld. Een hit op iedere bruiloft, en het zal de aanwezige singles zeker inspireren.

2. Marry You – Bruno Mars

De titel is bijna hetzelfde, maar dit nummer van Bruno Mars is een stuk energieker en uptempo. Vraag of de gitarist en zanger van jouw keuze een akoestische versie kunnen spelen.

3. All I Want Is You – U2

U2 heeft over veel onderwerpen gezongen, met “All I Want Is You” is er geen twijfel mogelijk over de inhoud van dit nummer. Een regelrechte klassieker waar alle aanwezigen van zullen genieten.

4. From This Moment On – Shania Twain & Bryan White

De tekst in dit nummer is super romantisch, zolang je even vergeet dat de schrijver en destijds echtgenoot van Shania Twain later vreemd zou gaan. Shania besloot te gaan scheiden en trouwde met de ex van de minnaar!

5. I Do – Colbie Caillat

Vroeger ging het alleen over haarzelf, en nu wil ze niets liever dan haar leven met een ander delen. Herkenbaar? In de videoclip zie je Colbie zelf ook met een gitaar, daar leent dit nummer zich uitstekend voor.

6. Let’s Get Married – Jagged Edge

Van het vrouwelijk perspectief naar de man, deze R&B ballad heeft een wat scherper randje dan het vorige nummer. Het is de ideale ode aan jouw toekomstige echtgenote.

7. White Dress – Ben Rector

“I never knew, that I could love someone the way that I love you”, En dat zingt Ben Rector steeds opnieuw tijdens het refrein. Dit nummer werkt ook uitstekend met pianobegeleiding.

8. Wedding Song – Tracy Chapman

Dit is typisch een artiest die perfecte nummers maakt voor de combi gitarist en zanger. Dit nummer is ook nog eens perfect voor een bruiloft die zeker de juiste snaar raakt.

9. Rude – Magic

Als het niet zo botert tussen de bruidegom en de stiefvader biedt dit nummer de ideale comeback. En anders is het gewoon een lekker nummer met een flinke knipoog. De Reggae sound werkt perfect met zowel een akoestische als elektrische gitaar.

10. Make You Feel My Love – Diversen

Als laatste nog een nummer waar je veel muziekliefhebbers blij mee maakt. Dit nummer werd geschreven door Bob Dylan die het zelf ook vertolkte, daarnaast namen Billy Joel en Garth Brooks het nummer ook op, en in 2008 kwam Adele met een vrouwelijk perspectief.

Wat is jouw favoriete nummer die een gitarist en zanger op jouw bruiloft mogen vertolken? Vind jouw favoriete artiesten via Artiest.nl en leg ze jullie verlanglijstje voor.