In de popmuziek kunnen stijlen en invloeden flink veranderen. Van Elvis en The Beatles tot aan Katy Perry en Beyoncé, het zijn allemaal “pop” acts die de smaak van een generatie vertegenwoordigen. Uiteraard is de popmuziek van jouw generatie altijd het beste, wat je leeftijd ook mag zijn… Toch blijft de format van een gitarist en zanger populair. Afhankelijk van het duo spelen beide artiesten gitaar, soms is er een duidelijke leadzanger maar vaak ook niet. Laten we eens wat iconische duo’s op een rijtje zetten. Welke gitarist en zanger combinatie past bij jouw muzikale voorkeur?

Simon & Garfunkel

Het melodieuze getokkel van S&G klinkt vaak zweverig en tegelijkertijd ook heel aangenaam. Zonder hun muziek was de film “The Graduate” waarschijnlijk nooit de klassieker geworden die het nu is.

Nick & Simon

De generatiekloof wordt duidelijk als je de namen “Keizer en Schilder” uit Volendam noemt. 40-plussers denken als eerste aan BZN, iedereen die jonger is zal direct N&S voor het netvlies krijgen. Later zou 3Js (niet te verwarren met K3) er nog 50% meer paling(pop) aan toevoegen.

Blue Diamonds

De Nederlands Everly Brothers waren ook echt broers; Ruud & Riem. Het nummer “Ramona” (een cover) was de eerste single die in Nederland meer dan 250.000 exemplaren heeft verkocht.

Acda & De Munnik

Hoewel Acda met zijn werk als acteur een meer bekende verschijning is dan De Munnik, hebben ze als A&DM meerdere hits op hun naam staan. Cabaretduo’s in de popmuziek zien we overigens vaker, denk aan Veldhuis & Kemper.

Fluitsma & Van Tijn

Qua melodie heeft “15 miljoen mensen” de tand des tijds goed doorstaan, het aantal dat F&VT noemen klopt allang niet meer. De cover “7 billion people” van Engelbert Humperdinck uit 1997 leek destijds voorbarig maar blijkt nu goed te kloppen.

Met name in Nederland wordt de combinatie van gitarist & zanger enorm gewaardeerd. Het klinkt heerlijk en een duo kan overal een aangenaam en intiem sfeertje neerzetten.

Ook een gitarist en zanger gezocht? Bekijk de categorie zangers en ook complete bands op Artiest.nl.