Een diner tijdens een feest is natuurlijk gezellig, toch kan er soms iets ontbreken wat je met peper en zout niet kunt oplossen. Een snufje magie bijvoorbeeld, die kan een goochelaar aan tafel serveren! Het maakt niet uit of je een intiem etentje organiseert voor de familie, of een groots banket serveert aan duizenden gasten, zorg dat je een plekje vrij houdt voor een artiest die een magisch ingrediënt toevoegt aan ieder evenement.

Wat is een tafelgoochelaar?

Er zijn heel simpel gesteld twee soorten goochelaars: Als eerste illusionisten die vanaf een podium een act opvoeren. Deze vorm van entertainment is te vergelijken met een theatervoorstelling. En dan is er de tafelgoochelaar, een artiest die goocheltrucs tussen het publiek opvoert. Zonder podium, zonder vangnet en hopelijk zonder gevaarlijke exotische dieren, maar altijd met overtuiging en stijl. Sinds de opkomst van artiesten als David Blaine en Victor Mids noemen we deze vorm van goochelen vaak street magic, professionals spreken zelf vaak van close-up magic.

Voor welke evenementen is een tafelgoochelaar geschikt?

In principe op ieder feest of evenement waar een (diverse) groep mensen samenkomt zoals:

  • Een familiediner zoals een verjaardag of jubileum.
  • Ieder feest met gasten van jonge kinderen tot aan senioren.
  • Een bedrijfsfeest met collega’s die elkaar niet altijd goed kennen.
  • Een internationaal event met gasten die niet altijd dezelfde taal spreken.
  • Een beurs waar bezoekers lopen die je enthousiast wilt maken.
  • Tijdens een evenement met een lange wachtrij waar de goochelaar voor wat vermaak zorgt.

Wat maakt een goochelaar aan tafel zo bijzonder?

Iedereen heeft op televisie goochelacts gezien waarbij iemand een kaart moet trekken. De camera en montage maakt een dergelijk optreden afstandelijk, het ziet er leuk uit maar meer ook niet. Je begrijpt ook niet waarom die omstanders lachen, roepen, schreeuwen en soms zelfs bang wegrennen wanneer de truc ten einde is. Tot je zelf gevraagd wordt die kaart uit de stapel te nemen. Je kijkt naar de kaart, je staart in de ogen van de goochelaar, jij zult jezelf niet laten foppen. En dan komt de kaart weer tevoorschijn, precies waar je dat niet verwacht. En ook jij zal reageren zoals de mensen op televisie. Tafelgoochelen is live entertainment waar iedereen van zal smullen!

Bekijk de menukaart met goochelaars op Artiest.nl en trakteer jouw gasten op een heerlijke traktatie.