Een kind dat in ontwikkeling is zal veel prikkels krijgen. Door ervaring kan een kind leren, zelf doen en ontdekken liggen aan de basis van een goede ontwikkeling. Denk aan de fijne motoriek door te knutselen, onthouden met een spelletje memory, of de creativiteit stimuleren door een leeg schrift te geven met een etui vol viltstiften. Een goochelaar huren voor een kinderfeestje is eigenlijk net als een onderwijzer uitnodigen, maar dan veel leuker! Een goochelaar is niet alleen een artiest die kinderen zal vermaken, maar ook de creativiteit zal stimuleren. Kijk maar eens naar deze voorbeelden:

Kijken als een kind

Een goochelaar zet met zijn trucs de werkelijkheid op zijn kop. Hoewel volwassenen en kinderen beide zullen genieten van een goochelaar op een kinderfeestje, kijkt het jonge publiek met andere ogen naar de truc. Dat komt omdat zij met een open blik naar de artiest kijken, en niet gebonden zijn aan natuurwetten en andere zaken die voor een volwassene allang vaststaan. De verwondering komt vaak vanuit onverwachte hoek, en een professionele goochelaar moet vaak het onderste uit de kan halen om een kind echt te verbazen.

Zelf trucs leren

Het mooiste van een professionele goochelaar op een kinderfeestje is het overdragen van de magie. Kinderen zijn van nature heel nieuwsgierig, en willen precies weten hoe de vork in de steel zit. Een goochelaar kan uiteraard niet alle trucs onthullen, het is wel mogelijk om enkele eenvoudige trucs uit te leggen. Veel goocheltrucs combineren vingervlug handelen met “out-of-the-box” denken. Met heel eenvoudige attributen kunnen de kids zelf aan de slag.

Optreden voor de familie

Hoewel een optreden van een echte goochelaar op een kinderfeestje al een waar feest is, zal voor de kinderen het hoogtepunt zijn wanneer ze zelf deze trucs aan alle mamma’s en pappa’s, opa’s en oma’s, ooms en tantes kunnen laten zien. Uiteraard zien deze grote mensen écht niet hoe die touwen uit de knoop raken, of hoe het kind de juiste kaart tevoorschijn tovert.

Tip: Geef alle kinderen in plaats van een zak snoep een eenvoudige goocheldoos of een kaartspel met trucs mee naar huis. Die zijn niet zo duur, en de kinderen zullen hier nog heel lang van genieten! Informeer bij de goochelaar wat de mogelijkheden zijn, en waar je leuke sets of trucs voor kinderen kunt kopen.

Boek direct een goochelaar voor een kinderfeestje via Artiest.nl. Zo maak je van ieder feest een magische gebeurtenis.