Introductie

Door een magische samenloop van omstandigheden kwamen gitarist Sander en accordeonist Coen elkaar tegen in de Oostenrijkse Alpen. Het klikte zo goed dat ze besloten om als straatmuzikanten genaamd de “Jolly Mangos” de wijde wereld door te trekken. Zo kwamen ze door landen als België, Frankrijk, Italië en via een omweg in Colombia terecht. Je zou het wellicht niet zeggen, toch treedt dit duo al meer dan tien jaar op voor uiteenlopend publiek. En vaak ook langslopend publiek, daar kun je op deze pagina meer over lezen.

video

Het nummer “King of the Road” werd geschreven tijdens een internationale roadtrip die werd afgelegd in een old-timer. Ze leefden van geld dat ze kregen van voorbijgangers op straat, wat soms een behoorlijk uitdaging bleek te zijn. Ze reden van Amsterdam naar Parijs, in de videoclip kun je meereizen op deze bijzondere trip. Via de officiële website kun je ook een langere documentaire bekijken over deze reis.

REIZENDE STERREN

In hun reizen van de Oostenrijkse Alpen tot aan de Parijse Eiffeltoren en door Zuid-Amerika hebben de Jolly Mangos veel mensen mogen vermaken, en ook veel artiesten ontmoet. Het duo Sander en Coen (niet te verwarren met het Radio 538 duo Coen en Sander), heeft nu ook een getalenteerd percussionist ingelijfd. Samen met Alex uit Chili zijn de Jolly Mangos ook als trio te boeken. In deze samenstelling hebben ze al op meerdere festivals en in zalen gespeeld waaronder Paradiso en tijdens Into the Woods.

CINEMATIC FOLK

Niet alleen hebben de Jolly Mangos muziek gemaakt in vele landen, ze hebben ook goed geluisterd naar de authentieke klanken in uiteenlopende culturen. Deze invloeden zijn terug te horen in de zelfgeschreven nummers, en ook in de covers die ze ten gehore brengen. Dit heeft geresulteerd in een compleet nieuwe genre dat ze zelf “Cinematic Folk” noemen, een heerlijke mix van volksmuziek waar je ieder publiek mee zult vermaken. Via de website van de Jolly Mangos kun je diverse videoclips bekijken om kennis te maken met authentieke volksmuziek voorzien van een moderne twist.

BEKENDE NUMMERS MET EEN FRISSE SOUND

Je kunt de Jolly Mangos boeken om rond te lopen tijdens een evenement, zowel binnen als buiten. Denk aan een feest of festival waar gedanst mag worden, daar spelen ze opzwepende muziek met herkenbare nummers zoals “King Louie” die je vast kent uit “The Jungle Book”. Of laat dit dynamische duo rondlopen tijdens een diner en live achtergrondmuziek met instrumenten verzorgen. De Jolly Mangos hebben hier al ruim tien jaar ervaring mee, ze denken ook graag mee over de perfecte invulling voor ieder feest of evenement. Laat je dus aangenaam verrassen door de Jolly Mangos, en neem vrijblijvend contact op.

Neem rechtstreeks contact op met Jolly Mangos

Bezoek de website

jollymangos.nl