Wanneer er veel gasten komen op een evenement zal de diversiteit ook groter worden. Denk aan verschillende leeftijden, mensen van verschillende rangen, standen en interesses, maar ook internationale gasten. Je kunt een stand-up comedian inhuren die grappen maakt, maar de kans dat iedereen de taal of de humor kan volgen is heel klein. Kies daarom liever voor een visueel artiest, zo kun je een jongleur inhuren, een goochelaar of iemand die ballonnen vouwt. Dit is top entertainment dat gezien mag worden!

Jongleur

Als je wat spektakel naar een evenement wilt brengen kun je een jongleur inhuren. Hoewel deze artiesten vaak een combinatie van vaardigheden bieden, is het werk van een ervaren jongleur heel bijzonder om mee te maken. Sommige artiesten maken er echt een wonderbaarlijke act van waarbij naast ballen ook objecten van tafel in de act worden gebruikt. Wanneer je een jongleur gaat boeken bespreek dan vooraf duidelijk de mogelijkheden en faciliteiten op de locatie door. Wanneer er met vuur wordt gewerkt is een afsluiting inclusief ontruiming en sprinklers wel spectaculair, maar niet echt wenselijk.

Goochelaar

Dit is ook een uitstekend voorbeeld van een visueel artiest, waarbij er een aantal goochelaars ook heel rap van tong zijn. Een beursgoochelaar zal doorgaans naast Nederlands ook een aardig woordje Engels spreken en soms ook andere talen. Toch kun je met goocheltrucs zonder een woord uit te spreken urenlang entertainment invullen. Geef bij een boeking altijd aan hoe het publiek (ongeveer) is samengesteld, dan kan de goochelaar daar bij de keuze van attributen al rekening mee houden.

Ballonkunstenaar

Ballonnen vouwen is echt een kunst, deze artiest kan van een stukje rubber met lucht een kunstwerk maken in drie dimensies. Daarbij wordt de mond soms alleen gebruikt om ballonnen te blazen. Veel ballonvouwers zijn tevens ook inzetbaar als goochelaar of clown, over die laatste artiest gesproken…

Clown

Dit is bij uitstek een artiest die zonder woorden toch een verhaal kan vertellen waar het publiek vol aandacht naar zal luisteren. Het begrip clown is heel ruim te nemen, dit kan ook een karikatuur zijn die aan de kleding en uitdossing al direct herkenbaar is. Denk aan een kok met grote muts die door de zaal rent, want niet alle clowns hebben een rode neus. Clowns kunnen overigens vaak ook jongleren, informeer gratis en geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden van de artiesten op Artiest.nl.