Er zijn zoveel soorten entertainers om uit te kiezen, het liefste zou je ze allemaal boeken. Bij een groot evenement kun je zeker overwegen om meerdere artiesten in te huren, bij een kleiner event moet je keuzes maken. Waarom zou je een karikatuur tekenaar inhuren? Hier zijn vier redenen waarom een sneltekenaar op evenementen een heel goede keuze is!

Wat is een karikatuur tekenaar?

Een karikatuur tekenaar is iemand die in korte tijd een cartoon kan maken van de aanwezige gasten. En dit gaat echt heel snel, in enkele uren kan een professionele artiest tientallen portretten maken. Afhankelijk van het dienstenaanbod kunnen dit tekeningen zijn op papier, op een bierviltje, direct uitgeprint of digitaal op de smartphone.

Wat doet een sneltekenaar op evenementen?

Dat is eigenlijk heel eenvoudig uit te leggen; een sneltekenaar maakt snel tekeningen van gasten die langslopen. Dit kan een centrale act zijn tijdens een groot event, de artiest kan ook fungeren als lokkertje tijdens een beurs waar je de concurrentie wilt overtroeven. Doorgaans zit de tekenaar op een stoel, of staat achter een desk. De gasten kunnen voor de tekenaar plaatsnemen. Er wordt dan binnen enkele minuten een treffende karikatuur getekend, die het gewillige ‘slachtoffer’ uiteraard mee naar huis krijgt. De tekening kan op papier met stiften gemaakt worden, of digitaal met een speciaal scherm en tekenpen.

Daarom moet je een karikatuur tekenaar inhuren!

  1. Grensoverschrijdend entertainment: Visuele kunst is duidelijk voor iedereen. Zeker tijdens internationale events met gasten die andere talen spreken is een karikatuur tekenaar inhuren altijd een schot in de roos.
  2. Even een rustmoment: Tijdens een heftig event is het prettig als er ook even een rustmoment te vinden is. Bijvoorbeeld een paar minuten plaatsnemen om te poseren voor een sneltekenaar.
  3. Attractiewaarde: Je kunt een karikatuur tekenaar inhuren als blikvanger voor voorbijgangers die even nieuwsgierig komen kijken. Op beurzen waar potentiële klanten rondlopen kan deze artiest een goudmijntje zijn.
  4. Geef een blijvende herinnering mee: Ieder portret is een persoonlijke herinnering aan een prachtig event. Omdat een sneltekenaar zo ongelofelijk snel werkt, vallen de kosten per tekening reuze mee. Daar kan geen ‘goodiebag’ tegenop!

Genoeg redenen dus om een karikaturist in te huren voor jouw evenement. En je vindt deze entertainer uiteraard op Artiest.nl.