Als je een goochelaar wilt laten optreden tijdens jouw beursevenement weet je met Hans Klok ongeveer wat je kunt verwachten, bij minder bekende namen is dat lastig in te schatten. Ook met een zanger boeken tast je vaak in het duister, terwijl je met Marco Borsato wél weet welk geluid er uit die artiest komt. Voor de meeste events hoe je echt geen bekende Nederlander in te schakelen voor een briljant optreden, maar de keuze maken blijft vaak een gok. Een artiest voor een evenement boeken is een makkie met de 5 tips op deze pagina.

Een artiest kan jouw evenement maken of breken, bekijk altijd goed het profiel voordat je een keuze maakt.

1. Bekijk videoclips

Helaas zijn er nog steeds artiesten die geen videomateriaal online hebben staan. Dat is niet alleen jammer voor de klanten, maar ook voor de artiest zelf. Want zelfs met een amateur video kan de event organisatie een beeld krijgen van de artiest en de impact op het publiek. Zien is geloven!

2. Lees de recensies en opmerkingen

Behoorlijk wat artiesten hebben recensies van klanten op hun site staan, ook via andere boekingssites en zelfs via Google kun je vaak gebruikersreacties vinden. Zo zie je niet alleen of klanten tevreden waren, maar ook waarom.

3. Controleer de referenties

Wanneer je leest dat een artiest heeft opgetreden in een voetbalstadion, of voor grote bedrijven is dat niet altijd een indicatie van kwaliteit, maar wel van professionaliteit. Laat je niet afschrikken door een CV met veel multinationals, ook deze artiesten zijn vaak gewoon te boeken voor kleine evenementen zoals trouwfeesten of een jubileum.

4. Neem contact op

Sommige artiesten werken via een boekingskantoor, je kunt ze vaak ook persoonlijk bereiken. Bij een artiest voor een evenement kiezen moet er een klik zijn tussen opdrachtgever en de persoon die op het event zal verschijnen.

5. Vraag naar maatwerk

Een zanger die als een Spotify afspeellijst twintig nummers speelt en naar huis gaat is toch minder feestelijk dan een artiest die inspeelt op de wensen van het publiek. Wees niet te verlegen om jouw voorkeuren aan te geven, de artiest wil uiteindelijk een goede indruk maken op alle aanwezigen.

Bekijk direct de profielen op Artiest.nl, en kies een artiest voor jouw evenement.