Je kunt met een groep kinderen naar de bioscoop gaan, naar een indoor speelpaleis of naar een pretpark. Maar waarom organiseer je niet gewoon in eigen huis een knallend feest? Je hebt controle over de situatie, je weet waar de kinderen zijn, en je kunt het geld dat je bespaart aan entreetickets investeren in top entertainment voor de kids. Hier zijn 5 leuke ideeën voor een feestje bij kinder entertainment thuis.

1. Organiseer een workshop

Leren door het te doen, dat is het uitgangspunt van een workshop. Er zijn artiesten die niet alleen hun kunstje opvoeren, maar dit ook graag aan kinderen uitleggen. Denk aan een professionele goochelaar die kinderen trucs leert. Of een workshop jongleren met een jongleur die zelf de attributen meeneemt. Want jong gejongleerd is oud gedaan!

2. Maak een kermis in de achtertuin

Het huren van opblaas kastelen en andere feestelijke attracties is vaak lang niet zo duur als je zou denken. Er zijn volop opblaas kastelen, sumo-worstel pakken, voetbalkooien, popcorn-machines en suikerspin machines om een hele kermis te maken in je eigen achtertuin. Naast de bekende hits zijn er trouwens ook aanbieders die zelf originele constructies bouwen. Dit is tevens een fantastisch idee voor een buurtfeest. Combineer het met een barbecue voor de volwassenen voor maximaal plezier.

3. Een clown op bestelling

Je kunt een clown huren voor een groot evenement, er zijn ook clowns die gewoon bij je langskomen om een kinderfeestje op te vrolijken. De clown kan verhalen vertellen, trucs laten zien, samen met de kinderen knutselen en andere leuke activiteiten uitvoeren. De tarieven vallen doorgaans reuze mee, en je hebt er zelf geen omkijken naar. Terwijl de kinderen zich vermaken kun je zelf rustig achterover hangen op de bank of eindelijk die berg was strijken.

4. Karaoke pyjama party

Huur een echte DJ in die in staat is op een kleinere locatie te draaien. Informeer of ze alle benodigde apparatuur voor een Karaoke party kunnen leveren zoals een microfoon en een beeldscherm. Vraag ook welke materialen je eventueel zelf moet regelen. Dit kan een feestje voor meiden zijn, maar ook gemengde groepen zijn mogelijk zoals kinderen bij de scouting. Wie durft er luidkeels te zingen tijdens de Karaoke pyjama party?

5. Kinder entertainment thuis voor speciale doelgroepen

Wanneer een kind een verstandelijk of lichamelijke beperking heeft, of lijdt aan een ernstige ziekte, wil je liever thuis het kind vermaken zonder overbodige afleidingen en letterlijke drempels. Organiseer een leuk feestje in de vertrouwde leefomgeving en huur een goochelaar, boek een clown of laat een ballonartiest opdraven als amusement. Afhankelijk van de situatie kun je met de artiest overleggen wat de mogelijkheden zijn, en of de artiest ervaring heeft met werken voor speciale doelgroepen.

Ook voor kinder entertainment thuis vind je de beste entertainers op Artiest.nl, bekijk direct het groeiende aanbod artiesten.