Je wordt opgezadeld om een kinderfeest te organiseren. Oh sorry, je mag een feest organiseren voor kinderen… Probeer maar eens een groep kinderen een middag te vermaken zonder de volwassenen tot wanhoop te drijven. Gelukkig zijn er veel professionele artiesten die de aandacht van ieder kind weten te trekken én te behouden. Denk aan een ballonartiest of een andere entertainer die het jonge publiek zal vermaken. Hier zijn 5 kinderfeestje ideeën waarmee je bij ieder kind een glimlach op het gezicht zult toveren … en ook bij de volwassenen!

1. Luchtig cadeautje van een ballonartiest

Een clown of goochelaar kan een ballonartiest zijn, maar niet iedere ballonartiest kan goochelen of heeft een rode neus. Er zijn behoorlijk wat verschillen in de creaties en de vakmanschap van dit type artiest. Als je voor volume gaat zijn zwaarden, bloemen en teckels voldoende, maar er bestaan ook ballonartiesten die complete karikaturen van ballonnen maken.

2. Springen op een luchtkasteel

Over lucht gesproken, je kunt allerlei soorten luchtkastelen huren bij gespecialiseerde bedrijven. De kosten vallen reuze mee, en de kinderen zullen zich opperbest vermaken. Er zijn naast kastelen ook complete hindernisbanen die je op kunt blazen. Dit levert veilig vermaak voor alle kinderen op een feestje.

3. Kinderliedjes zingen met een professioneel zanger

Wanneer je een zanger wilt boeken voor een kinderfeest, kun je naast Nederlandstalig repertoire ook vragen of ze kinderliedjes kunnen zingen. De combinatie van herkenbare liedjes van school met ‘volwassen’ popnummers zorgt voor meer interactie met de kinderen. Ze kunnen meezingen en dansen met de zanger op het podium voor optimaal én muzikaal vermaak.

4. Interactief entertainment

Zeker voor een jong gezelschap kan anderhalf uur in de bioscoop een lange zit zijn. Of kort, wanneer de kinderen steeds naar het toilet moeten na al die ranja. Kies liever voor een feestje waarbij de kinderen in beweging kunnen blijven. Overweeg bijvoorbeeld een workshop jongleren of goochelen. De artiesten nemen zelf de benodigde attributen mee, je kunt er ook een leuk cadeautje voor de aanwezige kinderen aan koppelen.

5. Even uitblazen

Hoewel actie en interactie twee belangrijke aspecten zijn van een geslaagd kinderfeestje, moet er ook gelegenheid zijn om tot rust te komen. De ‘batterij’ van een kind kan plotseling leeg raken, zorg daarom voor een rustruimte waar het kind een dutje kan maken, even televisie kan kijken of met kleurtjes en kleurplaten aan de slag kan gaan. Teveel prikkels kan onrust veroorzaken, er moet altijd een rustig plekje zijn om even op adem te komen.

Met deze kinderfeestje ideeën organiseer je een feest waar ieder kind zich zal vermaken, en waar de volwassenen ook heelhuids uit zullen komen!