Ga je een kinderfeest voor een groep meiden organiseren? Als je iets meer wilt bieden dan roze ballonnen en een ‘chick-flick’ voor de meisjes, hebben wij vijf ideeën voor je geselecteerd waarmee je enorm leuke kinderfeestjes voor meiden kunt organiseren. Voor een verjaardag, het behalen van een diploma of gewoon om even een rustmoment voor jezelf in te plannen.

1. Maak er een creatief feest van

Kinderen houden van knutselen, met een tafel vol creatieve materialen houd je de meiden urenlang bezig. Als het even kan is het slim om een knutseltafel op een ‘veilige’ plek neer te zetten waardoor je niet het risico loopt om nog wekenlang glitter op te zuigen. Misschien in de tuin, of leg een ‘speciale’ doek neer om het party gedeelte af te bakenen én te beschermen.

2. Meer dan roze ballonnen

Je kunt voor de meisjes een kamer vol ballonnen opblazen, maar wat dacht je van een ballonartiest huren? Er zijn clowns en goochelaars die ook ballonvouwen in hun repertoire hebben opgenomen. Laat ze feestelijke ballonfiguren maken die dubbele dienst doen als speelgoed. Bijvoorbeeld een mooie bloem of een schattig hondje.

3. Schminken

Wanneer de jongedames nog niet toe zijn aan make-up, kun je een gezicht versieren op een heel leuke manier invulling geven. Huur een schmink artiest in die alle meisjes tijdens het feest op een bijzondere wijze zal decoreren. Je kan de locatie waar het feest wordt gehouden inrichten als ‘fotostudio’ of ‘filmset’ waarbij de meiden in de schmink gaan. Daarna volgt een letterlijk flitsende fotoshoot.

4. Verkleedpartij

Heb je nog dozen vol oude kleding liggen? Of ken je mensen in jouw omgeving die nog veel (schone) kledingstukken hebben opgeborgen? Organiseer een verkleedpartijtje waarbij de meisjes allerlei outfits aan kunnen trekken. Je kunt ze foto’s van elkaar laten maken met een (kindvriendelijke) camera, die je achteraf op een groot scherm samen terugkijkt. Dat wordt een hilarisch feest om nooit meer te vergeten.

5. Lammetjesdag bezoeken

Er zijn boerderijen en fokkers die ieder jaar hun poorten openen wanneer er lammetjes geboren zijn. Rijd erheen met een groep meisjes en laat ze knuffelen met deze wollige vriendjes en vriendinnetjes. Ze kunnen er ook nog wat van leren, zoals duurzaamheid en omgaan met dier en milieu.

We hopen dat je met deze tips een leuk kinderfeestje voor meiden kunt organiseren. En het hoeft lang niet altijd ‘schattig’ of ‘lief’ te zijn, veel meiden houden echt wel van stoere activiteiten.