Boeken van straattheater acts en artiesten

Straattheater is een breed begrip. Je hebt verschillende typen straattheateracts, zoals animatie, centrale acts en cirkel shows. Maar ook de artiesten zelf kunnen verschillende soorten straattheater voorstellingen geven. Hoe weet je nu welke act of artiest het beste bij jouw evenement past? Wij geven je graag advies!

Verschillende typen straatartiesten en shows

Animatie is vaak een interactieve vorm van straattheater. De artiest is mobiel inzetbaar en speelt mee met het publiek en vermaakt hen door mobiel improvisatietheater. Centrale acts zijn vaak een solo- of groepsvoorstelling. Je kunt dit zien als een podium show op straat. Cirkel Shows zijn voorstellingen waarbij de straatartiest met de show begint en er gedurende de show steeds meer mensen komen kijken. Er wordt een kring gevormd door het publiek.

Waar moet je op letten wanneer je een straatartiest boekt

De drie bovengenoemde type straatshows zorgen allemaal voor een andere ervaringen. Welke act past het best bij wat je zoekt? Zoek je een act om mee te interacteren met het publiek of is een solovoorstelling meer iets voor jou?

Kijk ook naar de locatie waar je de straatartiest wilt inzetten. Een cirkel show heeft meer ruimte nodig dan een animatie act. Sommige acts zijn beter geschikt voor een openbare ruimte, terwijl andere acts juist beter in een winkelcentrum of op een beurs passen. Hier op Artiest.nl kun je foto’s en video’s bekijken van diverse artiesten. Je kunt via de chat vrijblijvend één-op-één contact opnemen met de artiest om eventuele details door te spreken.

Verschillende mogelijkheden voor straattheater

Een straattheaterfestival of buurtfeest is niet de enige plek waar straatartiesten het goed doen. Je kunt straattheater inzetten voor verschillende doeleinden. Zo kun je het inzetten voor winkelcentrum promotie, op een muziekfestival, voor winkelcentrumpromotie of als entertainment op een beurs.

Voor winkelcentrumpromotie is het belangrijk om rekening te houden met de locatie waar de artiest optreedt, zodat het optreden het winkelend publiek vermaakt en in de juiste stemming brengt om langer in het winkelcentrum te blijven.

Straattheater wordt ook vaak geprogrammeerd als een volledig straatfestival. Door verschillende type artiesten te programmeren, creëer je meer afwisseling en vermaak op het festival. En door verschillende type shows aan te bieden, trek je meer bezoekers naar het festival.

Artiest.nl helpt je graag bij het boeken van de perfecte straatartiest of show voor jouw evenement. Wij hebben een breed scala aan artiesten en shows die we graag aan je laten zien.

Deel dit bericht