Een optreden voor ouderen boeken? Tips voor het boeken van de juiste artiest!

Een optreden voor ouderen kan op verschillende plekken plaatsvinden. Denk aan verzorgingstehuizen, woonzorgcentra en bij privé-feestjes. Het soort entertainment dat geschikt is voor optredens voor ouderen is afhankelijk van het doel en de situatie. Muziekoptredens, variétéshows, workshops met interactieve activiteiten kunnen allemaal worden ingezet om een geschikte activiteit of show voor ouderen samen te stellen.

Gezelligheid staat voorop!

Boek een artiest die de ouderen met plezier en onvergetelijke momenten verrast. Met optredens voor ouderen kun je het gezellig maken en laten zien dat hun betrokkenheid wordt gewaardeerd! Met de juiste keuzes en inspanningen kun je het verschil maken. Breng een glimlach op hun gezichten door het kiezen van de juiste artiest!

Muziekoptredens voor ouderen

Wanneer je een artiest boekt voor optreden voor ouderen, is het belangrijk om rekening te houden met bepaalde factoren. Denk bijvoorbeeld aan de gezondheidssituatie van de luisteraars, het geluidsniveau en het entertainment dat voor hen geschikt is. Bovendien moet je rekening houden met de interactie die tussen artiest en luisteraars kan plaatsvinden; verzorgers en verzorgenden kunnen helpen bij het creëren van een comfortabele omgeving. Daarnaast is het belangrijk de juiste muziekkeuze te maken; artiesten moeten bepaalde liedjes uitvoeren die voor ouderen herkenbaar en aansprekend zijn. Bij het boeken van een artiest is het dus belangrijk om rekening te houden met al deze factoren. Door de juiste keuzes te maken, kan een geweldige en memorabele ervaring voor ouderen worden gecreëerd.

 

Zangeres Marieke – Musical, pop & kleinkunst

Variété optredens voor ouderen

Het Nederlandse variététheater van de jaren 1950 was bekend en de nadruk lag op voornamelijk op humoristische sketches en zang. Naast zang en dans, kon je ook optredens verwachten van artiesten zoals acrobaten, goochelaars, buiksprekers, een instrumentale solist en andere kleinkunstenaars. Dit type vermaak brengt ouderen terug naar hun jeugd. Ze houden van dit soort entertainment en het boeken van een variété act is dan ook veelal een hit!

Wanneer je een variété act boekt voor ouderen, is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren. Ten eerste is het van belang dat de act artistiek uitgevoerd wordt en dat de artiest ervaring heeft met entertainen van ouderen. Houd rekening met de fysieke conditie van de ouderen; sommige dingen kunnen te veel voor hen zijn. Met de juiste keuzes kan een geweldige ervaring voor ouderen worden gecreëerd.

 

De one-man variétéshow van David Severins

Workshops voor ouderen

Creatieve workshops zijn een uitstekende manier om ouderen te helpen hun creativiteit en vaardigheden te (her)ontdekken. Handwerk zoals breien en macramé is vaak een goede keuze voor ouderen die graag met hun handen bezig zijn. Ook kan je workshops aanbieden waarin ouderen leren over geschiedenis, muziek of tekenen. Op onze partner website Workshop.nl vind je een scala een workshop opties voor ouderen.

 

Zangactiviteit voor senioren

Deel dit bericht