Peter Vogel wint het Nederlands Kampioenschap Straatgoochelen 2023

Peter Vogel is een van de meest ervaren goochelaars van Nederland. Hij werd samen met zijn collega Ronald Moray al eens bekroond met de titel “Nationaal Kampioen Table-Magic”.

Op een zonnige zondagmiddag, 30 juli 2023, kwamen straatgoochelaars vanuit het hele land samen in IJmuiden aan Zee voor de “Boulevard of Magic 2023” competitie. De boulevard bruiste van magische energie, aangezien maar liefst 10 getalenteerde goochelaars zich klaar maakten voor het prestigieuze Nederlands Kampioenschap Straatgoochelen, georganiseerd onder toezicht van de Nederlandse Magische Unie, waar acht getalenteerde deelnemers hun vaardigheden tentoonspreidden. Onder het oog van enthousiast publiek en de beoordeling van vakjury’s, was het Peter Vogel die uiteindelijk als stralende winnaar uit de bus kwam, met zijn indrukwekkende magische prestaties die zowel het publiek als de jury in verwondering achterlieten.

Gefeliciteerd met je overwinning, Peter! Hoe voel je je nu, nu je het NK Straatgoochelen hebt gewonnen? Was het een verrassing voor je?

“Het is altijd spannend, omdat je nooit weet wat je tegenstanders voor act hebben. Nederland heeft een rijke goochelgeschiedenis met veel goede goochelaars. Op de wedstrijddag waaide het behoorlijk hard. Hierdoor moest ik mijn act op het laatste moment nog aanpassen, om te zorgen dat bepaalde attributen die ik in mijn acts gebruik, bijvoorbeeld speelkaarten, niet halverwege de truc wegwaaiden.”

Vertel ons iets over je reis naar dit kampioenschap. Wat motiveerde je om deel te nemen?

“De belangrijkste reden om mee te doen is omdat ik goochelen nog steeds enorm leuk vind! Het is al meer dan 35 jaar mijn beroep, maar stiekem is het nog steeds mijn hobby. Ik vind het leuk om mezelf uit te dagen, zodat ik mezelf en mijn publiek het beste geef.”

Hoe heb je je voorbereid op deze uitdaging en hielp je ervaring als beursgoochelaar je vandaag? Wat denk je dat jouw act onderscheidde van de rest?

“Afgelopen zondag presenteerde ik een act waarbij ik twee nieuwe trucs combineerde met mijn vertrouwde act, die altijd succesvol is gebleken. Deze unieke combinatie zorgde voor een verrassend effect bij de jury. Na elke voorstelling kregen de deelnemers de gelegenheid om geld in te zamelen voor het goede doel. Het opgehaalde geld zal worden gebruikt om twee goochelaars van Stichting MagicCare naar Polen te sturen, waar ze optredens zullen verzorgen voor kinderen uit de Oekraïne.

Ter afsluiting van mijn show voerde ik een bijzondere truc uit, waarbij speelkaarten op magische wijze verdwenen uit iemands hand en veranderden in blanco kaarten met een QR-code erop. Het scannen van deze code leidde de toeschouwers naar de website van MagicCare, waar ze de mogelijkheid hadden om een donatie te doen. Het resultaat was verbluffend!”

Boek Peter Vogel hier:

 

Table magic met Peter Vogel

 

Deel dit bericht