Straatfeest of buurtfeest organiseren? Lees deze blog voor tips!

Wil je een straatfeest of buurtfeest organiseren? Lees dan deze blog! Hier lees je alles over hoe je een succesvol feest organiseert. Van het aanvragen van de vergunningen tot het vinden van de juiste entertainment: wij geven je alle tips en tricks!

Voorbereiding

Voordat je überhaupt begint met het organiseren van het feest, is het belangrijk om een aantal dingen uit te zoeken. Wat is de reden voor het buurtfeest? Vier je een speciale gebeurtenis of wil je gewoon iets leuks doen voor de buurt? Wanneer wil je het houden en hoe lang duurt het feest? Als je alle antwoorden op deze vragen weet, kun je verder met de volgende stap: het aanvragen van de vergunningen.

Aanvragen van vergunningen

Voor het organiseren van een buurtfeest heb je in sommige gevallen een speciale vergunning nodig. Dit hangt af van de grootte en lengte van het feest, maar ook of er alcohol wordt geschonken of niet. Voor alle zekerheid is het dus altijd aan te raden om contact op te nemen met de gemeente waar je woont en na te vragen welke vergunningen je precies nodig hebt.

Locatie

De locatie is misschien wel het allerbelangrijkste onderdeel van het buurtfeest. Je wil natuurlijk dat iedereen makkelijk bij het feest kan komen en dat er genoeg ruimte is om te dansen, drinken en socializen. Als je een groot buurtfeest wilt organiseren, is een park of een plein in de buurt misschien wel een goede optie. Maar als je het wat kleiner wilt houden, is er natuurlijk niks fijner dan een buurtfeest in je eigen straat!

Overzicht van kosten

Als je een buurtfeest gaat organiseren, moet je natuurlijk wel bedenken wat de kosten zijn. Je hebt bijvoorbeeld gehuurde spullen nodig, zoals tafels en stoelen of misschien zelfs een tent. Denk ook aan de catering: wil je dat er iemand voor de hapjes en drankjes zorgt of ga je dit zelf doen? Als je het buurtfeest in je eigen straat wilt organiseren, hoef je natuurlijk geen locatie te huren. Maar misschien moet je dan wel wat extra boodschappen doen voor het feest.

Entertainment

Natuurlijk wil je dat iedereen die naar het buurtfeest komt een leuke tijd heeft. Daarom is het belangrijk dat er genoeg entertainment is. Je kunt bijvoorbeeld een band of een DJ boeken, maar je kunt ook kleine spelletjes organiseren of een ballonnenclown uitnodigen. Zorg er in ieder geval voor dat er genoeg te doen is op het buurtfeest!

Artiesten

Als je entertainment wilt boeken voor het buurtfeest, moet je natuurlijk weten welke artiesten beschikbaar zijn. Er zijn vast wel een aantal bands of DJ’s in de buurt die graag willen optreden op het feest. Op Artiest.nl vind je snel en makkelijk allerlei types artiesten. Neem contact met hen op en vraag naar hun prijzen en beschikbaarheid. Als je alles hebt geregeld, kun je verder gaan met de volgende stap: het uitnodigen van alle buurtbewoners!

Uitnodigingen versturen

Als je weet wanneer het buurtfeest plaats gaat vinden, waar het is en wat er te doen is, is het tijd om de uitnodigingen te versturen. Je kunt ervoor kiezen om een papieren uitnodiging te maken of om een online uitnodiging te versturen. Zorg ervoor dat je alle belangrijke informatie in de uitnodiging zet, zoals de datum, het tijdstip en de locatie van het buurtfeest.

Opruimen

Als het buurtfeest voorbij is, is het natuurlijk jouw taak om alles weer op te ruimen. Dit kan soms best lastig zijn, vooral als je veel spullen hebt gehuurd of als het buurtfeest buiten plaatsvindt. Zorg ervoor dat je alle afval in de juiste containers gooit en dat alles weer netjes opgeruimd is voordat je vertrekt. Als je alles hebt opgeruimd, kun je met een tevreden gevoel terugkijken op een geslaagd buurtfeest!

Met deze tips in je achterhoofd moet het organiseren van een buurtfeest wel lukken. Als je alles volgens bovenstaande stappen hebt gedaan, dan is de kans groot dat je buurtfeest een groot succes zal worden! Wij wensen je in ieder geval alvast veel succes met het organiseren van het buurtfeest.

Deel dit bericht