INTRODUCTIE

Toen het jonge kereltje Edwin Wendt op achtjarige leeftijd muziek ontdekte, zoog hij alle muziek op die voor hem langskwam. Naast de hitparades luisterde hij op jonge leeftijd al naar progressieve albums, soul, rock ‘n’ roll, beatmuziek, alternatieve genres en nog veel meer. Ruim veertig jaar later is deze passie voor oude én nieuwe muziek nog lang niet getemperd. Dat maakt Spindoctor Ed een unieke DJ die werkelijk van alle markten thuis is. Omdat Ed naast DJ ook als journalist en tekstschrijver actief is, heeft hij veel over muziek geschreven. In 2013 verscheen een bijzonder boek over één van zijn helden, Elvis Presley. Maak op deze pagina kennis met Spindoctor Ed, de DJ die iedereen van jong tot oud op de dansvloer zal krijgen!

VIDEO

Kort maar krachtig, zo kunnen we deze video het beste omschrijven. Misschien is het wel de kortste video op Artiest.nl, maar daar is een goede reden voor. Spindoctor Ed is in eerste instantie een sfeermaker, een artiest die muziek van de laatste pakweg zestig jaar als instrument gebruikt om het aanwezige publiek enthousiast te maken. Het maakt daarbij niet uit of het een tienerfeest betreft met jongens en meisjes die nog nooit van The Beatles gehoord hebben, of een groep senioren die gebonden zijn aan een rolstoel. Als je geen lol hebt tijdens een optreden van Spindoctor Ed, dan was je blijkbaar niet aanwezig tijdens een feest waar deze veelzijdige party DJ optrad.

IS ER EEN DOKTER IN DE ZAAL?

Jazeker, Spindoctor Ed staat prominent voor het publiek om ze een muzikale workout te geven. Een bijzonder aspect van Ed’s optredens is de enorme diversiteit in de collectie muziek. Voor de hits van nu zal deze ‘dokter van de draaitafel’ een moderne digitale DJ installatie gebruiken. Maar voor de ‘classics’ heeft hij echte kratten met vinyl singles klaar staan. Voor veel muziekliefhebbers is het bladeren door deze platen het absolute hoogtepunt van de avond. Een originele single van The Police, of  dat ene nummer van Dan Hartman. U vraagt, Spindoctor Ed draait. En die tik of kraak zal de feestvreugde alleen maar verhogen!

EEN DJ DIE OOK LUISTERT

DJ’s die muziek draaien zijn er veel, dat is uiteindelijk ook het werk. Maar een DJ die zelf ook kan luisteren, dat is niet voor iedere gangmaker weggelegd. Spindoctor Ed zal voor het optreden eerst langskomen om een planning te maken. Dan komen vragen aan bod over het gewenste repertoire, variatie in het volume voor bijvoorbeeld een sfeervol diner met aansluitend een dansavond, en natuurlijk verzoeknummers. Tijdens de performance zal Ed feilloos inspelen op de sfeer in de zaal, en het aanwezige publiek. Als je een DJ zoekt die niet alleen muziek draait voor het publiek, maar ook in staat is te luisteren naar het publiek, moet je bij Spindoctor Ed zijn.

Neem rechtstreeks contact op met Spindoctor Ed

Bezoek de website

spindoctored.nl