Thijs Wessels

Bekijk de video

Introductie

Het model voor de Mona Lisa moest lang stilzitten voordat Leonardo da Vinci eindelijk klaar was met zijn kunstwerk. Met tien tot vijftien karikaturen per uur is Thijs Wessels een sneltekenaar waar je met glimlach even voor gaat zitten. Thijs kreeg de teken- en schilderkunst al met de paplepel ingegeven, daarnaast leerde hij de fijne kneepjes van het vak aan het Grafisch Lyceum in Zwolle. Na enkele jaren te werken als grafisch ontwerper heeft hij zich de laatste tien jaar volledig gericht op karikaturen tekenen. Hoe hij van tekenen live entertainment maakt lees je op deze pagina.

video

De ene persoon gaat een beetje onwennig zitten, de ander poseert met zichtbaar plezier voor sneltekenaar Thijs Wessels. Het resultaat is altijd hetzelfde; een brede grijns of schaterlach wanneer het resultaat wordt overhandigd. Dit korte rustmoment tijdens een feest of evenement eindigt in een blijvende herinnering op papier. Of digitaal, want Thijs gaat ook met de tijd mee. Gelukkig zijn de karikaturen nooit beledigend, maar wel altijd treffend met oog voor detail.

SNELTEKENAAR OP LOCATIE

Je hebt marathonlopers en sprinters, het is verbazingwekkend om te zien hoe snel Thijs Wessels de eerste vormen van een gezicht op papier zet. Daarmee is een sneltekenaar op een evenement een ware publiekstrekker, steeds meer nieuwsgierige gasten of bezoekers komen een kijkje nemen. In zijn studio neemt hij rustig de tijd voor karikaturen op bestelling, op locatie weet hij diezelfde kwaliteit tekeningen te leveren onder hoge druk. Hoewel Thijs moet presteren op kwantiteit, levert hij keer op keer ook kwaliteit. Ieder portret is immers zijn visitekaartje!

KARIKATUUR TEKENEN OP PAPIER

Standaard tekent Thijs Wessels op papier, wat we ook wel de ‘Parijse manier’ noemen, met stiften op een stevig vel A3 papier. Eerst wordt er een schets gemaakt, vervolgens vult hij met stift de lijnen in. Je ziet voor je ogen een treffend portret verschijnen, en dat tien tot wel vijftien keer per uur!

KARIKATUUR TEKENEN DIGITAAL

Gewapend met een professioneel tekentablet combineert Thijs het klassieke ambacht met een high-tech presentatie. Zijn speciale stand met dubbel scherm laat het model live meekijken met de creatie van de karikatuur. Dit is een ware blikvanger op ieder evenement. Het digitale bestand wordt niet alleen uitgeprint, je kunt het resultaat ook direct bekijken op de smartphone.

MEER DAN LIVE ENTERTAINMENT

Je kunt een live entertainer inhuren die het publiek vermaakt, en later de gasten een kleine attentie meegeven naar huis. Waarom niet beide? Thijs Wessels is een sympathieke sneltekenaar die zorgt voor een blijvende herinnering. Iedere tekening is een unieke creatie van een veelzijdig artiest. Neem contact op met deze karikaturist en informeer naar alle mogelijkheden en scherpe tarieven.

 

Thijs heeft ruim 10 jaar ervaring als sneltekenaar / karikaturist en heeft hij meerdere prijzen gewonnen op internationale karikatuurconventies.

Neem rechtstreeks contact op met Thijs Wessels

Bezoek de website

wesselskarikaturen.nl