Er zijn prachtige locaties om een feest te houden, naast reistijd zijn er vaak ook hoge kosten aan verbonden. Een tuinfeest organiseren thuis is in veel opzichten een stuk makkelijker én goedkoper, tenminste wanneer je het goed aanpakt. Met deze 6 tips voor een tuinfeestje gaat dat zeker lukken!

1. Houd rekening met de parkeergelegenheid

Je kunt een tuinfeest organiseren thuis, maar al die auto’s worden waarschijnlijk niet in de achtertuin geparkeerd. Is er voldoende parkeergelegenheid in de buurt, kunnen de gasten gratis parkeren? Als het een groot feest betreft kun je de gasten vragen om bijvoorbeeld op een groot openbaar parkeerterrein in de buurt te parkeren. Of laat ze per fiets of met het openbaar vervoer komen.

2. Voorkom ruzie met de buren

Als je een zanger, band of DJ inhuurt tijdens jouw tuinfeestje kan er flink wat geluid geproduceerd worden uiteraard. Stop op tijd met versterkte muziek, wat dacht je van een akoestische sessie met een gitarist in de avond? Het is verstandig om een briefje in de bus te gooien in de nabije omgeving waarin je aangeeft dat er een feestje zal plaatsvinden. Kleed het ludiek aan, doe er bijvoorbeeld oordopjes bij.

3. Geschikt live amusement tijdens het tuinfeestje

Er zijn enorm veel artiesten die ieder evenement kunnen opvrolijken. Wanneer er veel kinderen aanwezig zijn is een clown of goochelaar een goed idee om de kids bezig te houden. Live muziek kan voor iedereen leuk zijn. Je kunt ook een opvallende act boeken zoals een waarzegster, of misschien een optreden door een professioneel jongleur.

4. Interactieve workshop

Als je de gasten op een leuke manier met elkaar in contact wilt laten komen, kun je een artiest boeken die een workshop kan geven. Denk aan goocheltrucs, handlezen, ballon figuren vouwen of jongleren. Dat biedt vermaak voor iedereen en je steekt er ook nog wat van op! Er zijn veel professionele artiesten die workshops organiseren.

5. Zoek naar totaaloplossingen

Er zijn bedrijven die diverse diensten aanbieden, denk aan de verhuur van springkussens, popcorn machines of ballonnen in de tuin. Bij een tuinfeest organiseren thuis is het makkelijk om met een klein aantal leveranciers te werken die ieder meerdere taken voor hun rekening kunnen nemen. Dat kan je veel communicatieproblemen besparen.

6. Denk ook aan de volgende dag

Een tuinfeestje is leuk, maar die rommel waar je mee blijft zitten is minder aantrekkelijk. Je kunt veel rotzooi voorkomen door slim te organiseren. Denk aan een barbecue met een servies ophaaldienst, statafels met stoelen die worden opgehaald of een complete bar of koffiestand waar je na afloop geen werk meer aan hebt. Zo kun je de volgende dag nagenieten zonder de hele dag op te ruimen.