Heb je een opa of oma die 70, 80, 90 of ouder wordt en wil je een verjaardagsfeest organiseren om dat groots te vieren? Hebben ze eigenlijk wel zin in een feestje of zitten ze liever thuis achter de geraniums te breien of een kaartje te leggen? Onderschat deze generatie ‘party animals’ niet, zij hebben vroeger de basis gelegd voor de muziek, de dans én de fun die jij zelf als kleinzoon of kleindochter beleeft. In dit artikel helpen we jou de generatiekloof te overbruggen en geven we advies bij een verjaardagsfeest organiseren voor senioren.

Volume omlaag of juist omhoog?

Bij de muziekkeuze zul je misschien denken aan een zacht volume omdat je die oudjes niet wilt laten schrikken. Maar misschien heeft 90% van de gasten een gehoorapparaatje en willen ze juist harde muziek horen? Let ook op de muziekstijl, een opa van 70 luisterde vroeger naar andere muziek dan een oma van 90. Kun je stiekem een kijkje nemen in de platenkast? Dat zijn die grote kartonnen hoezen met zwarte onderzetters van 7” of 12” in diameter…

Wat staat er op het menu?

De 65+’ers van tegenwoordig zijn niet meer te vergelijken met de opa’s en oma’s van vroeger. Het zijn enerzijds opvallend moderne mensen met anderzijds vaak ‘gaten’ in hun kennis van populaire cultuur. Dat zie je ook vaak aan de keuze voor hapjes en drankjes. Je kunt niet zomaar aan komen zetten met een party-schaal sushi, rauwe vis gaat er bij veel oudjes letterlijk niet in. Hoe hoger de leeftijd, hoe groter de kans op een kunstgebit. Je hoeft geen potten vol appelmoes op tafel te zetten, maar een taai stuk vlees is niet aan te bevelen. Maak het eten niet te pittig, dat valt vaak niet goed.

Entertainment voor alle leeftijden

Voor je ouders is ‘hakken’ met een House DJ wel geschikt, een generatie verder houdt doorgaans van Classic Rock en Pop. Sixties, Seventies en misschien ook nog Fifties muziek wordt vaak wel gewaardeerd bij een brede selectie gasten. Je kunt ook ander soort entertainment kiezen zoals een goochelaar die aan tafel trucs komt vertonen. Dan hoeft niet iedereen verplicht naar een podium te staren.

Onderschat grootouders niet

Jouw opa en oma zullen wellicht niet zo snel meer zijn, ze staan soms voor meer zaken open dan jouw ouders. Ze hebben alles al eens gezien, ze zijn echt niet zo snel geshockeerd. Zelfs als ze niet begrijpen wat hun kleinkinderen leuk vinden, vinden ze het heel leuk om nieuwe ervaringen te delen met de jongere generaties. Zorg daarom voor een gemengde groep met kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen om het feest levendig te houden. Schakel bijvoorbeeld een ballonnenclown in voor de kinderen, en laat voor iedere opa of oma een kroon maken. Hilariteit verzekerd!

Een verjaardagsfeest organiseren begint op Artiest.nl, hier vind je top entertainment voor jong én oud.