Live entertainment op een feest of evenement is niet voor iedereen weggelegd, het is immers geen kwestie van een paar slingers en ballonnen kopen in de winkel. Er zijn een aantal factoren die bepalen wat een artiest boeken moet kosten, waarbij voor de opdrachtgever uiteraard de prijs/kwaliteit verhouding van groot belang is. Om een keuze te maken die past bij jouw budget hebben we 5 tips om de kosten voor een artiest boeken in te schatten.

Wil je waar voor je geld, maar vind je het lastig om de juiste keuze te maken? Neem dan gerust even contact op met de redactie van Artiest.nl, dan geven we je vrijblijvend maatwerk advies.

1. Solo is vaak goedkoper

Naast de ruimte die je nodig hebt voor een live band, liggen de kosten uiteraard ook hoger wanneer er meer mensen op het podium staan met allerlei apparatuur. Een goede solist kan een intieme sfeertje neerzetten, maar als het nodig is ook flink uitpakken met of zonder versterking.

2. Net zo goed, minder bekend

Er zijn producten in de winkel die niet voorzien zijn van een bekende merknaam met logo, maar eigenlijk net zo goed zijn. Dat geldt ook voor artiesten, van de beste performers heb je waarschijnlijk nooit gehoord. En reclame maken hoeft niet want ze werken continu.

3. Let op speciale voorwaarden

Er is een bekend verhaal dat rockband Van Halen in hun “rider” had opgenomen dat ze een schaal met M&M’s wilde zien in de kleedkamer voor een optreden, maar zonder bruine M&M’s. Dit was niet vanwege een allergie voor bruin snoepgoed of sterallures, het was een test voor de organisatie om er zeker van te zijn dat de voorwaarden goed gelezen waren. Met een grote show, elektra en vuurwerk is dat geen verkeerd idee. Vraag altijd naar eventuele speciale zaken die geregeld moeten worden.

4. Zij de reiskosten inbegrepen?

Dit is typisch zo’n kostenpost waar veel mensen niet bij stilstaan. Sommige artiesten komen gratis voorrijden, andere rekenen per kilometer. Wanneer je ver weg woont van de artiest kan dit bedrag toch flink oplopen.

5. Liever een half uur goed, dan een avond goedkoop

Wij kiezen altijd voor kwaliteit boven kwantiteit, een artiest die vakwerk levert maar na een half uurtje weer opstapt kan een betere indruk achterlaten dan geklungel van een goedkope artiest die er een rommeltje van maakt.

Je kunt direct contact opnemen met de artiesten op Artiest.nl, er zit niemand tussen dus er wordt geen euro verspild aan commissie en andere zaken. Zo vallen de kosten voor een artiest boeken vaak reuze mee.