Introductie

William Smulders was een jongetje van krap zes jaar toen hij een cassettebandje kreeg met muziek uit de jaren vijftig. De unieke klanken van deze muziek hebben hem nooit meer losgelaten, en hij ging veel verder dan bandjes grijs draaien. Hij leerde als autodidact gitaar spelen en zingen, tot hij op dertienjarige leeftijd voor het eerst optrad voor een echt publiek. Dat was het begin van een lange carrière als zanger en gitarist op kleine en grote podia; als solo artiest, als duo én als bandleider. Hoewel Rock & Roll het uitgangspunt is voor William, speelt hij nummers van de laatste zestig jaar tot aan de hits van vandaag!

video

Voor onvervalste Rock & Roll moet je bij William Smulders zijn. Hij begon zijn carrière als muzikant door klassieke hits na te spelen. Zo heeft hij alle nuances van deze muziekstijl perfect overgenomen en er zijn eigen draai aan gegeven. Je begint al direct met je voeten te trappelen als je de sound van klassieke rock muziek hoort zoals alleen William die ten gehore brengt.

SOLO ACTS

Hoewel de setlist van William Smulders ruim zes decennia beslaat, komen de fifties invloeden overal terug in zijn werk en voorkomen. Zo biedt hij de “Around The Jukebox” act aan, waarbij de gasten kunnen kiezen uit maar liefst 135 hits. Ook de Elvis act is zeer populair, in een set van drie kwartier brengt bij alle grote hits van “The King” ten gehore. William Smulders is een getalenteerd gitarist, zo kan hij akoestisch spelen en zingen tijdens feesten, bruiloften en evenementen. Naast Rock & Roll zijn ook de Spaanse en jazz invloeden duidelijk hoorbaar.

DUO ACTS

“It takes two to tango”, met het duo William Smulders & Lieke Grey hoor je niet alleen live muziek, je zult het ook voelen! Lieke is een professioneel zangeres, samen met William wordt het gegarandeerd een feest. Met het duo William Smulders & Maurice Smit kun je genieten van “Howling Guitar & Swingin’ Saxophone”. Deze unieke mix combineert het beste van jazz, soul, Rhythm & Blues en Rock & Roll.

BAND

We noemde al even Lieke Grey, met de William’s and Grey Band worden ze bijgestaan met een complete band rasartiesten voor een muzikale ervaring die je niet snel zult vergeten! Zing mee, dans mee of geniet gewoon van een heerlijk luisterliedje. Met William and the Handjives is dansplezier verzekerd. Niemand is te oud of jong, te dik of dun om plezier te maken, daar zorgt dit swingende trio wel voor!

MAATWERK

William Smulders is pas tevreden wanneer het publiek zich vermaakt. Heb je speciale wensen, of wil je graag even sparren met een ervaren muzikant over de perfecte invulling van een muzikaal optreden? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met deze muzikale duizendpoot.

Neem rechtstreeks contact op met William Smulders

Bezoek de website

williamsmulders.nl