Hoewel de opnametechniek in muziekstudio’s tegenwoordig nagenoeg perfect is, horen we er niet veel van met smartphone speakers of goedkope hoofdtelefoons. Niet iedereen tijd of zin om na te denken over bitrates, audio compressie en frequentiebereik. Dat is overigens niet nieuw, vroeger vonden we audiocassettes via een walkman al heel goed klinken. Goede muziek is meer dan geluidsgolven die in je oren worden gepompt, het is emotie die voortkomt uit de melodie, tekst en uiteraard de performance van de zanger of zangeres. Naast een gouden keeltje is een zanger een entertainer die iets met je doet. Dat hoor je niet alleen, dat ervaar je pas echt tijdens een live optreden.

Voices of Holland

Drie juryleden die al jaren bekend zijn als artiest luisteren aandachtig naar de klanken die een onbekend talent ten gehore brengt. Wie heeft de X-factor, welke zanger of zangeres gaat verder dan jouw trommelvliezen? Eerlijk gezegd zijn de beste artiesten vaak mensen waar je nooit van gehoord hebt. De Toppers kunnen goed zingen en zijn absoluut entertainers die een voetbalstadion op kunnen zwepen, het zijn ook artiesten die hun leven hebben opgeofferd aan hun carrière. Daarnaast zijn er minder bekende artiesten die ook graag tijd doorbrengen met hun gezin, of naast hun carrière ook nog een andere baan hebben. Vaak schuilen daar de pareltjes; betaalbare zangers en zangeressen die ieder feest of evenement tot een belevenis maken die je niet snel zal vergeten.

Stem als instrument

Een zanger zonder band of instrument is met name ideaal op locatie waar een live band niet mogelijk is. Denk aan een feest in de woonkamer of achtertuin, tijdens een rondvaart in een schip of in een klein maar gezellig restaurant. Uiteraard kom je deze artiesten ook vaak tegen in café’s en andere uitgaansgelegenheden. Een goede stem is het leidend instrument, niet een lijdend voorwerp. Sommige zangers werken met prachtige backing tracks, andere zangers laten ook graag even horen hoe ver hun stem draagt met een a capella nummer. De akoestiek van de ruimte brengt een extra dimensie in het optreden, de fysieke afstand maakt van ieder live optreden een persoonlijke ervaring.

Ben jij klaar voor een emotioneel moment met een zanger of zangeres die de sterren van de hemel zingt?

Kijk dan snel op de pagina met zangers op Artiest.nl