Er wordt om verschillende redenen naar een zanger gezocht. Bijvoorbeeld om een bruiloft van een romantische soundtrack te voorzien, voor het inzingen van een jingle, of als frontman voor een band. Maar hoe vind je een zanger die past bij jouw plannen? Daar helpen we je bij!

Op Artiest.nl vind je allerlei soorten artiesten voor de meest uiteenlopende evenementen, zangers horen daar uiteraard ook bij.
Bekijk direct het up-to-date aanbod.

Zoek een sound-alike

Dit zijn zangers die klinken als andere, meer bekende zangers. Voor iedere bekende zanger is er wel een (veel goedkopere!) sound-alike te vinden. Zo kun je Elvis weer tot leven roepen, of een veel goedkopere versie van Ed Sheeran inhuren. Sommige zangers klinken precies zoals het origineel maar lijken er totaal niet op, andere artiesten gaan voor het complete plaatje.

Zanger voor een band

Er zijn veel bands die zoeken naar een charismatische leadzanger. Let op met dit soort vacatures. Wanneer je al een bestaande band hebt gevormd, en daar een zanger bij zet, moet er wel een heel goede klik zijn wil dat werken. Een frontman is iemand die naast zangtalent ook een flink ego meebrengt, en dat botert lang niet altijd. Je kunt ook bijvoorbeeld de drummer een microfoon geven, dat heeft bij Phil Collins ook goed uitgepakt…

Commerciële opnames en events

Er zijn zangers die enorme hits op hun naam hebben staan, terwijl je er nog nooit van hebt gehoord. Alleen gaan die hits over wasmiddelen en uitvaartverzekeringen, om maar enkele successen te noemen. Je kunt namelijk een zanger inhuren die vanuit een (thuis)studio allerlei soorten opnames maakt, afhankelijk van hun dienstenaanbod kunnen ze ook live optredens verzorgen. U vraagt, zij zingen dus!

Gangmakers

Er zijn zangers die nog voor ze een geluidje hebben gemaakt al de aandacht te pakken hebben. Dit zijn de artiesten die ieder feest of event tot iets compleet unieks maken. Er is echt een verschil tussen een zangtalent en een allround entertainer. Let bij een zanger zoeken dus ook op charisma, je organiseert immers een feestje en niet een voorronde van de Voice of Holland!

Zanger gezocht? Wij helpen je graag zoeken. Neem gerust contact op met het team van Artiest.nl wanneer je op zoek bent naar een zanger voor jouw project of event.