Kies je tijdens een feest voor live muziek of voor een opname? Met name bij de keuze voor muziek tijdens een bruiloft is dit een vraag die snel opkomt. Live muziek is mooi, maar leidt een zanger huren of zangeres niet af van de plechtigheid? Je kunt een live zanger huren om de achtergrondmuziek te verzorgen, maar niet iedere artiest leent zich voor dit soort opdrachten. Daarom gaan we de mogelijkheden voor muziek tijdens een bruiloft eens wat nader bekijken.

Muziek of muzak?

De term “muzak” dateert uit 1922, het was een merknaam van George Owen Squier die achtergrond muziek op grammofoonplaten verkocht voor muziek op de werkplaats. De naam was een samentrekking van “muziek” en de merknaam “Kodak”, omdat hij het idee van een niet bestaand woord interessant vond. Nu staat de term “muzak” nog steeds synoniem met achtergrondmuziek zoals je die hoort in liften van luxe hotels of in winkels. De muziek wordt specifiek gemaakt of gekozen om niet teveel op te vallen.

Live muziek op een bruiloft

Tijdens een concert ga je speciaal kijken en luisteren naar de artiesten op het podium, bij een huwelijksinzegening draait het om het bruidspaar. Ook bij het huwelijksfeest achteraf is de muziek ondersteunend voor de gebeurtenissen tijdens de avond. Je gaat niet uitgebreid zitten om naar een muzikant te kijken en luisteren, de artiest is er om de sfeer te verhogen. In tegenstelling tot ‘ingeblikte’ muziek draaien, is er een directe connectie met wat er plaatsvindt op de locatie. En dat maakt zeker verschil.

Een zanger huren verhoogt de sfeer

Er zijn zangers die ook een instrument spelen, sommige zangers of zangeressen zingen met een backing track of zelfs acapella. Vooraf kun je de muziek om te zingen op de bruiloft uitzoeken, er zijn vast enkele speciale nummers die perfect passen bij het bruidspaar. Je kunt een zanger huren met een breed repertoire, voor fans van een heel specifiek genre kun je ook doelgericht op zoek gaan naar die stijl. Maar waar je ook voor kiest, geef vooraf duidelijk aan dat het gaat om achtergrondmuziek. Er zijn ook zangers die meer als gangmaker fungeren, dit zijn vaak meer opvallende figuren die niet op kunnen gaan in de achtergrond.

Voor bijzondere live muziek tijdens een bruiloft, van ontvangst naar ceremonie én het feest achteraf, kun je via Artiest.nl de perfecte zangeres huren (of zanger) die deze dag zal voorzien van een unieke soundtrack.

Tip! Hier kun je alles lezen over “Miekes Muzikaal Behang”  Voor ieder event waar behoefte is aan live muziek met een sfeerverhogende werking is Miekes Muzikaal Behang de perfecte keuze!

Bekijk hier onze muzikanten.