Tips voor het voorbereiden van de show

Heb je via Artiest.nl een artiest geboekt en vindt jouw evenement binnenkort plaats? Je hebt er zin in, maar hoe zorg je ervoor dat de show een groot succes wordt? Door de tips in deze blogpost op te volgen, haal je het maximale uit jouw boeking!

Iedereen – en zeker de artiest – wil een succesvol evenement en door je van tevoren voor te bereiden, kun je ervoor zorgen dat dat ook echt gebeurt. Veel artiesten hebben een rider en door deze te lezen kun je eenvoudig zien wat ze nodig hebben op het gebied van een kleedkamer, drankjes en snacks.

Deze rider wordt automatisch meegestuurd op het moment van de boeking. Via de chatfunctie op Artiest.nl kan je ook met de artiest chatten om erachter te komen wat ze nodig hebben, zodat het optreden de meeste impact zal hebben. De locatie van het podium, waar je de artiest laat optreden, en andere nuances kunnen soms een groot verschil maken. De artiest deelt alle details graag met je.

Hier zijn enkele dingen om te overwegen:

1. Kleedkamer – Sommige artiesten hebben deze niet nodig, echter voor de meeste optredens is het belangrijk dat de artiest een ruimte heeft om zich om te kleden en het optreden voor te bereiden

2. Parkeren – Sommige artiesten hebben veel apparatuur voor de show en een parkeerplaats dichtbij de (artiesten)ingang helpt enorm.

3. Repetitietijd – Voor sommige shows heeft de artiest tijd nodig om te repeteren om de laatste dingen af te stemmen. Als dit het geval is, zorg ervoor dat je dit in jouw planning opneemt.

4. Geluidssysteem – Een goed geluidssysteem is essentieel voor een goede show. Bekijk in de rider of de artiest deze zelf meeneemt, of verwacht dat deze reeds op de locatie aanwezig is.

5. Verlichting – Goede verlichting kan echt de sfeer bepalen voor een geweldige show. Sommige artiesten nemen zelf belichting mee. Ook deze informatie staat in de rider.

Conclusie:

Door deze tips te volgen, help je de artiest zich op zijn of haar gemak te voelen op jouw locatie en feest. Hierdoor heeft de artiest meer aandacht en energie om de best mogelijke show neer te zetten voor je gasten. Plan vooruit en geniet van de show!

Deel dit bericht